Recept

Punjene tikvice Operite tikvice, posušite kuhinjskim papirom te ogulite nožićem za guljenje tako da dobijete spirale. Odrežite na svakoj poklopac kod peteljke, a potom ih izdubite.…

Recept

Ljetna pita s mahunama i graškom Ogulite luk pa ga narežite na tanke ploške. Potom ga staklasto propirjajte te ostavite da se ohladi. Utisnite tijesto u pravokutni kalup za pitu…

Recept

Valjušci od krumpirova tijesta u finom umaku od sira Sir i vrhnje stavite u malu posudu, stucite, posolite i popaprite pa zakuhajte na laganoj vatri. Uz stalno miješanje kuhajte 3 do 4 minute.…

Recept

Palenta s povrćem Skuhajte palentu. Pred kraj kuhanja ubacite parmezan i još malo miješajte. Maknite s vatre. Kad se ohladi, izrežite je u željeni oblik, premažite maslinovim uljem…

Recept

Salata s piletinom Operite, posušite pa začinite meso. Pržite piletinu na 2 žlice ulja oko 2 minute. Očistite salate, operite ih te natrgajte na komade veličine zalogaja. Ogulite…

Recept

Mini složenci s ribom Ogulite krumpir, narežite na kocke, kuhajte oko 15 minuta u slanoj vodi pa ocijedite. Narežite ljutiku na kockice. Operite ribu, posušite, narežite na kockice,…

Recept

Zapečene rolice od patlidžana Ploške patlidžana pospite solju, a zatim ih ostavite da odstoje 15 minuta. Nakon toga ih operite i osušite papirnatim ručnicima. Lim za pečenje premažite…

Recept

Luk sa slaninom Oljuštite luk pa odrežite poklopac. Blanširajte luk u slanoj vodi 8-12 minuta. Polako izdubite glavice nožem tako da ostane rub debljine 1 cm. Pola…

Recept

Rižoto s rajčicama i bosiljkom U velikom loncu zagrijte ulje i pola količine maslaca. Propirjajte sitno nasjeckan luk, dodajte nasjeckani češnjak i rižu pa pirjajte dok riža ne postane…

Recept

Juha od puretine i gljiva s kaduljom Sitno nasjeckajte luk, češnjak i kadulju pa ih propirjajte na pola količine maslaca zagrijanog u velikom loncu. Kad omekša luk, dodajte brašno i pirjajte…

Recept

Špageti s umakom od 4 vrste sira Zagrijte maslac i dodajte mu na kockice narezanu gorgonzolu, ementaler i topljeni sir pa miješajte dok se sav sir ne otopi. Potom dodajte vrhnje…

Recept

Hrskavci od parmezana Sir naribajte netom prije pripreme. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje pa na njega žlicom stavljajte hrpice sira s razmacima…

Recept

Proljetna juha s pestom od bosiljka Štapnim mikserom izmiksajte listiće bosiljka, češnjak, pistacije i parmezan pa postupno ulijevajte ulje. Pripremite gustu smjesu – pesto. U lonac ulijte ulje. Očišćeni poriluk…

Recept

Krumpir s parmezanom Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Krumpir operite, ogulite i narežite na četvrtine, pospite solju, paprom te lukom i češnjakom u prahu. Promiješajte da se…

Recept

Orzotto- rižoto od ječma Poriluk dobro operite i očistite pa tanko narežite samo bijeli i svijetlozeleni dio. Ako upotrebljavate luk, oljuštite ga i narežite na tanke polumjesece. U…

Recept

Biftek s kukuruzom i gratiniranim rajčicama Rajčice operite pa im odrežite poklopce i izdubite ih. Propirjajte luk i češnjak na žlici ulja, dodajte peršin, posolite i popaprite. Pećnicu zagrijte na…

Recept

Fini domaći pesto Češnjak i bosiljak nasjeckajte, a pinjole lagano popržite na vatri (bez ulja) dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Štapnim mikserom izmiksati češnjak, hladne pinjole i…

Recept

Tjestenina s brzim umakom od šunke Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju, ocijedite, ali sačuvajte šalicu tekućine u kojoj se kuhala. U loncu rastopite margarin te mu dodajte kuhanu tjesteninu…