Recept

Pikantno varivo od leće Mrkvu i celer očistite, operite i narežite na sitne kockice. Oljušteni luk i češnjak nasjeckajte, baš kao i slaninu, pa sve skupa propirjajte na…

Recept

Pikantno povrtno varivo s kobasicama Luk i češnjak oljuštite pa luk raspolovite i narežite na kriške, a češnjak nasjeckajte. Debrecinke narežite na ploške. Krumpir ogulite, operite i narežite na…

Recept

Špageti s garnelama Odmrznite garnele. Oljuštite luk i češnjak te ih narežite na kockice. Operite korijandar, otresite, natrgajte na male komadiće. Sitno izrežite osušene rajčice. Skuhajte tjesteninu…

Recept

Pašta s rajčicama i maslinama Narezati luk, mini rajčice, masline i peršin. Luk popržiti na maslinovu ulju, dodati zgnječeni češnjak i pasirane mini rajčice ili usitnjene pelate. U sve…

Recept

Gulaš od batata i pečenica Batate ogulite, operite i narežite na ploške. Operite i očistite tikvice pa ih narežite na komade. Luk oljuštite i nasjeckajte. Kobasice popržite sa svih…

Recept

Mljeveno meso s bundevom i tjesteninom Oljuštite luk, narežite ga na kockice i popirjajte na žlici maslaca. Umiješajte meso pa ga pržite dok se ne počne razdvajati na manje grudice.…

Recept

Zlatni složenac od tortelina Torteline skuhajte u dosta posoljene vode prema naputku na vrećici. Šampinjone prebrišite i narežite na deblje listiće. Zagrijte ulje pa kratko propirjajte gljive na jakoj vatri. Dodajte pelate,…

Recept

Ljetna pizza Jednu kockicu kvasca razmrvite i otopite u toplom mlijeku. Umijesite glatko tijesto od 500 g brašna, pripremljenog kvasca te po 1 žličice soli i…

Recept

Povrtne lazanje Očistite tikvive pa ih narežite na ploške. Blanširajte ih 3 minute u slanoj vodi, a potom ocijedite i oplahnite. Pelate usitnite. Češnjak nasitno nasjeckajte. Zajedno s ružmarinom…

Recept

Pureći svitci s mozzarellom Odreske posušite, stucite i začinite. Bosiljak operite i posušite pa listiće nasjeckajte. Mozzarellu ocijedite i nasjeckajte. Sušene rajčice također nasjeckajte. Odreske nadjenite bosiljkom, mozzarellom…

Recept

Tjestenina alla puttanesca U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju tako da bude al dente. U međuvremenu nasitno nasjeckajte filete srdela i…

Recept

Zapečeni ravioli Luk i češnjak oljuštite, nasjeckajte i propirjajte na maslinovu ulju. Dodajte pelat i začinite sa 1/2 žličice origana, solju i paprom. Dodajte lovorov list…

Recept

Tortellini u umaku od celera i rajčice Za tjesteninu umijesite čvrsto tijesto od brašna, jaja, žličice soli i po potrebi dodajte malo vode. Umotajte ga u foliju i ostavite da odstoji…

Recept

Pečeni patlidžani s povrćem Patlidžan operite i narežite na ploške debljine pola centimetra. Posolite ih i poklopite tanjurom kako bi se gorčina iscijedila. U međuvremenu pelate malo posolite…

Recept

Špageti s rajčicom i tunom Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju. Luk i češnjak oljuštite, narežite ih na kockice i pirjajte na maslacu dok ne postanu staklasti. Dodajte pelate,…

Recept

Puretina sa začinskim biljem Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Uzmite polovicu začinskog bilja i otrgajte listiće, češnjak oljuštite, tostu odrežite koricu pa sve zajedno izmiksajte. Smjesu potom izmiješajte…

Recept

Cannelloni sa špinatom Češnjak oljuštite i nasjeckajte. Polovicu češnjaka pržite na 2 žlice vrućeg ulja dok ne postane staklast. Dodajte rajčicu, sol, papar i šećer. Krčkajte 5…

Recept

Zapečena piletina na talijanski način Zarežite svježe rajčice, prelijte kipućom vodom, ocijedite, ogulite, raščetvorite, uklonite sjemenke pa narežite na kockice. Oljuštite luk i češnjak pa narežite na trakice, odnosno…