Recept

Vitello Tonnato na način Andreja Barbierija Iako je ovo klasično talijansko jelo na prvi pogled spoj nespojivog, chef Andrej Barbieri pripremio je detaljan opis pripreme ove delikatese koja će zasigurno oduševiti…

Recept

Goveđi odrezak s roštilja s umakom od kukuruza Skinite zrna kukuruza s klipa, stavite u tavu te pržite oko 5 minuta. Dodajte maslac, nasjeckani luk, ploške češnjaka, sol, kim, čili i papar…

Recept

Pečena riba s pinjolima, grožđicama i začinima na način Andreja Barbierija Ovoga tjedna na redu nam je riblja delikatesa, gdje je chef Andrej Barbieri spojio naizgled nespojive sastojke koji su rezultirali pravom gastronomskom fantazijom. Kako kombinirati…

Recept

Gnijezda od poriluka Očistite poriluk te odrežite 2/3 zelenih dijelova. Narežite jedan poriluk na kolute, a tri prerežite po dužini. Sve pržite 12 minuta na maslacu. Operite,…

Recept

Govedina s grožđem i umakom od gorušice Zagrijte pećnicu na 250 °C. Stavite na radnu površinu 4 ploške slanine (da se preklapaju) pa na to dodajte meso. Prekrijte s druge 4…

Recept

Ražnjići s pestom od peršina Oprani peršin posušite. Natrgajte listiće pa ih izmiksajte s grubo nasjeckanim češnjakom, bademima i s 30 g fino naribanog češnjaka. Za vrijeme miksanja u…

Recept

Krem-juha s goji bobicama Goji bobice namočite nekoliko minuta u toploj vodi. Za to vrijeme oljuštite i nasjeckajte češnjak te očistite ljutu papričicu i nasitno je narežite. U…

Recept

Feta u marinadi od začinskog bilja Fetu narežite na kocke veličine 1 cm, češnjak nasitno nasjeckajte, a papričicu očistite od sjemenki i narežite na tanke trake. Dodajte sol, papar, kapare,…

Recept

Spaghetti alle vongole Školjke operite. Rajčice prelijte kipućom vodom, ogulite ih, uklonite sjemenke te ih narežite na kockice. Maslinovo ulje ugrijte u loncu. Luk i češnjak propirjajte, dodajte školjke i vino,…

Recept

Odresci s mini rajčicama Rajčice operite i prepolovite. Meso posušite ubrusom, posolite i poparite. Zagrijte maslinovo ulje pa pržite odreske sa svake stane po 2 minute. Dodajte rajčice…

Recept

Kotleti od lososa Operite ribu, posušite je kuhinjskim papirom, nakapajte s malo soka od naranče te ostavite da kratko odstoji. Potom posušite filete te ih premažite uljem.…

Recept

Brza salata od mahuna Očistite i skuhajte mahune u posudi s vodom. Nemojte ih prekuhati (probajte ih prerezati vilicom). Pospite ih na sitno narezanim peršinom ili koprom ili…

Recept

Punjeni cvjetovi tikvica Očistite cvjetove, operite ih i posušite. Šampinjone očistite i narežite na sitnije komadiće. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Na zagrijanom ulju pržite luk…

Recept

Piletina s lavandom Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Peršin oplahnite, otresite višak vode, pola nasjeckajte, a pola narežite na trakice. Koru 1 limuna naribajte i pomiješajte sa…

Recept

Dinja s ovčjim sirom i pršutom Dinju prerežite, uklonite koštice pa je narežite na kriške. Pecite ih na roštilju sa svake strane 3-5 minuta. Peršin ili rikulu operite i posušite…

Recept

Salata s odreskom i tjesteninom Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Paprike prepolovite, odstranite im koštice pa ih operite i narežite na trake. Kukuruz ocijedite i narežite na…

Recept

Čips od krumpira Za umak pomiješajte jogurt, vrhnje i majonezu. Dodajte nasjeckan peršin i protisnut češnjak i rashladite u hladnjaku. Krumpir narežite na ploške. Ako želite da…

Recept

Varivo s ribom na azijski način Ribu oplahnite, posušite ubrusom i narežite na veće komade te pokapajte sokom od limuna, posolite i popaprite. Luk oljuštite i nasjeckajte. Rajčice prelijte vrelom pa…