Recept

Složenac od povrća i šunke Povrće operite i očistite. Mrkvu ogulite, narežite je na ploške, a poriluk na kolutove. Tikvicu razrežite te narežite ukoso, na ploške. Mrkvu kuhajte u…

Recept

Topla salata od kvinoje s povrćem i začinskim biljem Kvinoju dobro operite držeći je u cjedilu pod mlazom mlake vode pa je zatim zakuhajte u temeljcu. Kuhajte 12 do 15 minuta. Za to…

Recept

Smoothie od kivija i peršina Sve sastojke stavite u posudu, zalijte s 500 ml vode pa sve izmiksajte u blenderu. Miksajte dok ne dobijete kremasti napitak pa ga ulijte u…

Recept

Piletina s maslacem i medvjeđim lukom Medvjeđi luk i crveni luk nasitno nasjeckajte, začinite solju, paprom, sokom od limuna i peršinom, a zatim pomiješajte s maslacem. Smjesu stavite na prozirnu…

Recept

Gnijezda s jajima i račićima Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Svaku koru premažite tekućim maslacem i složite ih jednu na drugu. Izrežite ih tako da dobijete 6 kvadrata. Tijesto utisnite u…

Recept

Teleći odrezak sa roštilja Maslac stavite na sobnu temperaturu. U mužaru usitnite inćune, češnjak, peršin, sušene rajčice i mladi luk dok se sve ne pretvori u kašu. Dodajte…

Recept

Jetrica na venecijanski Luk oljuštite i narežite na tanke kolutiće. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu pirjajte luk i nasjeckani češnjak oko pola sata, dok…

Recept

Piletina u umaku od vrhnja Krumpire ogulite, operite i narežite na kocke pa kuhajte u slanoj vodi otprilike 20 minuta dok ne omekšaju. U dubokom tanjuru pomiješajte brašno, mljevenu papriku,…

Recept

Pureći popečci sa zapečenim grahom Luk ogulite i nasitno nasjeckajte. Ocijedite grah u cjedilu, a zatim ga djelomično zgnječite. U tavi prepecite slaninu narezanu na kockice, a zatim je…

Recept

Zeleni njoki u umaku od rajčice Operite i posušite bosiljak i peršin te otrgajte listiće sa stabljika. Narežite bosiljak na tanke trakice, a peršin nasitno. Dodajte u svježi kravlji sir…

Recept

Popečci s matičnjakom Operite i posušite tikvice pa ih naribajte, posolite, popaprite i istisnite višak vode. Narežite tost na kockice i namočite ih u vrhnje. Operite i…

Recept

Kroketi sa feta sirom Krumpir ispasirajte i stavite u dublju posudu. Dodajte mu izmrvljeni feta sir, začine i žumanjke. Sve dobro pomiješajte i oblikujte krokete ili kuglice. Krušne…

Recept

Tost sa šunkom Sir narežite na kockice. Jaja usitnite vilicom, dodajte sol, papar, hren, sok od limuna, šećer, senf, sjeckani peršin i mileram pa sve dobro promiješajte.…

Recept

Janjeći hrbat sa začinskim biljem Meso operite, posolite, popaprite, nauljite i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 225 Celzijevih stupnjeva. Povremeno zalijte vodom. Oljuštite češnjak i nasjeckajte ga sa začinskim biljem. Primiješajte vrhnje,…

Recept

Šaran na pari s povrćem Očistite šarana, narežite ga na odreske i posolite. Očistite mrkvu i celer i narežite ih. U posudu ulijte 200 ml vode. Dodajte lovor, muškatni oraščić…

Recept

Mrkva pečena na roštilju Mrkve malo prokuhajte u slanoj vodi, a zatim ih premažite uljem. Dodajte im nasjeckano začinsko bilje, prema želji premažite medom za glaziranje, stavite ih…

Recept

Proljetni odresci Pećnicu zagrijte na 80 stupnjeva. Pileće meso kratko operite, dobro posušite te uvaljajte u brašno. Otresite višak brašna. Zagrijte ulje u velikoj tavici i…

Recept

Pesto od kadulje i oraha Kadulju i peršin krupnije narežite i stavite u blender ili električnu sjeckalicu. Češnjak oljuštite i prerežite popola te dodajte u blender, kao i papar…