Recept

Ramstek u umaku od piva Luk oljuštite, jednu glavicu nasjeckajte, a preostali narežite na kolutiće. U loncu ugrijte 2 žlice ulja. Kockice luka staklasto propirjajte. Dodajte koncentrat rajčice i…

Recept

Chutney s rajčicama Rajčice ogulite, narežite na četvrtine, odstranite im koštice i nasjeckajte ih na kockice. U lonac stavite rajčice, nasjeckani luk, nasjeckanu čili papričicu, narezane jabuke,…

Recept

Aromatični keksi bez jaja Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Mljeveni lan pomiješajte s 3 žlice tople vode i ostavite da odstoji 5 minuta. U zdjelici pomiješajte šećer i…

Recept

Medena božićna drvca Nasjeckajte čokoladu nožem pa zamijesite s bademima, brašnom, medom, jajem, kakaom, šećerom i začinima u glatko tijesto. Tijesto omotajte folijom te stavite na sat…

Recept

Lisnato tijesto s piletinom i umakom od bijeloga vina Zavrijte vino, temeljac, piment, papar i lovorov list. Meso operite, obrišite, stavite u temeljac i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Izvadite meso…

Recept

Šaran pečen na roštilju Ribe istrljajte čistom kuhinjskom krpom. Limun prerežite i iscijedite sok, kojim zatim premažite filete. Sve začine usitnite u mužaru pa tom smjesom ravnomjerno pospite…

Recept

Sočni buncek Operite buncek, duboko ga zarežite i stavite u lonac s kipućom vodom. Dodajte oljušteni i prerezani luk, dva oljuštena češnja češnjaka, lovorov list te…

Recept

Srneći ragu s gljivama Narežite meso na kocke veličine oko 2,5 cm, pomiješajte s konjakom te ostavite da odstoji oko 15 minuta. Operite i očistite povrće. U loncu…

Recept

Lonac s grahom i tikvicama Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Oboje pirjajte u velikoj posudi na maslinovom ulju dok se ne zazlate. Zalijte temeljcem. Dodajte grah. Zagrijte do…

Recept

Tilapia s chutneyjem od ananasa Ananas i marelice narežite na kockice, a 1 ljutiku staklasto popirjajte na žlici maslaca. Umiješajte ananas, marelice i aromate u prahu, podlijte sa 100…

Recept

Buhtle s grožđicama i kandiranim voćem U zdjelu prosijte 500 g brašna, dodajte maslac pa ih rukama zamijesite kako biste dobili mrvičastu smjesu. Dodajte šećer, sol, cimet, piment, muškatni oraščić…

Recept

Piletina u umaku ’mole’ Pomiješajte začine. Operite i posušite piletinu. Zarežite meso kod zgloba, zatim ga premažite s 2 žlice ulja i natrljajte mješavinom začina. Pećnicu zagrijte na…

Recept

Srneći gulaš Narežite meso i povrće za juhu na kocke veličine 3 cm. Marinirajte ih sa začinima i vinom jedan dan. Ocijedite, ali sačuvajte vino. Posušite…

Recept

Pivsko pečenje s crvenim kupusom Pećnicu zagrijte na 220 °C (ili na 200 °C ako je na vrući zrak). Ogulite mrkvu i korijen peršina. Očistite i operite poriluk. Povrće…

Recept

Goveđi gulaš Očistite meso i narežite ga na kockice veličine 2-3 cm. Luk ogulite, narežite ga na kockice pa ga prepržite u loncu na masti. Pritom…

Recept

Savijača s gljivama i porilukom Poriluk operite, gljive očistite i narežite na ploškice ili rezance. Jabuke očistite, narežite na kockice i nakapajte sokom od limuna. Zagrijte 2 žlice ulja…

Recept

Janjeći but u pikantnoj marinadi Za marinadu najprije zgnječite papar, piment i borovice, a potom pomiješajte s maslinovim uljem. Oljuštite češnjak, operite ružmarin, posušite i nasjeckajte pa oboje dodajte…

Recept

Pikantna kora od lubenice Koru s malo crvene pulpe lubenice narežite na kockice velike 2 cm. Stavite u veliku zdjelu. Limun dobro operite pa ga narežite na tanke…