Valjušci s bundevom Krumpir i bundevu ogulite i narežite na kockice pa 15 minuta kuhajte na pari. Potom protisnite i ostavite da se ohladi. Žumanca, škrob, gris,…
Ravioli s kruškama i gorgonzolom Na radnu površinu stavite hrpicu brašna pa u sredini napravite udubinu. U nju izlijte razmućena jaja i dodajte malo soli. Postupno vilicom miješajte jaja…
Salata od tjestenine sa sušenim rajčicama, mozzarellom i špinatom Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, a zatim je ocijedite. Pinjole prepržite na ulju pa ih umiješajte u tjesteninu. Rajčice i…
Tart od krušaka Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Kruške ogulite, prerežite, odstranite im koštice i meso narežite na kriške debljine 1 cm. U kalupu za pitu na…
Caponata s ciabattom U velikoj tavi zagrijte pola količine ulja, a zatim dodajte patlidžane pa ih pirjajte 15-20 minuta, dok ne omekšaju. Nakon toga ih izvadite iz…
Bundeva punjena sirom i rižom Operite bundeve, posušite ih i narežite po dužini (na polovice). Izdubite meso. Začinite solju, paprom, timijanom i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.…
Tortelini nadjeveni svježim sirom i kaduljom Popržite pinjole u tavi bez dodavanja masnoće do zlatnožute boje. Nasjeckajte pinjole te pola kadulje. Zgnječite svježi sir. Dodajte naribanu koru limuna. Istisnite limun.…
Pita s mini rajčicama Izmiješajte ricottu, jaja, mlijeko i parmezan pa smjesu posolite. Za pesto operite i prosušite bosiljak te mu otrgajte listiće. Miksajte češnjak, 2/3 listića bosiljka,…
Pečena riba s pinjolima, grožđicama i začinima na način Andreja Barbierija Ovoga tjedna na redu nam je riblja delikatesa, gdje je chef Andrej Barbieri spojio naizgled nespojive sastojke koji su rezultirali pravom gastronomskom fantazijom. Kako kombinirati…
Ražnjići s pestom od peršina Oprani peršin posušite. Natrgajte listiće pa ih izmiksajte s grubo nasjeckanim češnjakom, bademima i s 30 g fino naribanog češnjaka. Za vrijeme miksanja u…
Pesto rosso Ocijedite sušene rajčice i sačuvajte ulje. Rajčice narežite na veće komade te ih zajedno s uljem, nasjeckani češnjak, 2 žlice prženih pinjola, fetu i…
Brzi špageti s rajčicama Rajčice očistite, operite i prerežite. Češnjak oljuštite i narežite na tanke ploške. Pomiješajte ga s rajčicama, solju, paprom i uljem te rasporedite na lim.…
Šarena salata s ciabattom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na kockice narežite ciabattu, raspodijelite kockice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, sve pokapajte sa 2 žlice…
Clafoutisi s borovnicama Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U lončiću na tihoj vatri otopite maslac. Pinjole fino sameljite ili usitnite u mikseru. Stucite jaja sa šećerom tako…
Caponata Očistite patlidžan i narežite ga na kriške pa ga u slojevima posložite u cjedilo i pospite krupnom solju. Neka tako odstoji najmanje 30 minuta…
Tortelini u umaku od maslaca i kadulje Torteline skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Maslac rastopite u većoj tavi. Kad se maslac zapjeni dodajte mu listiće kadulje i pržite…
Valjušci sa peršinom Operite i očistite peršin pa ga nasitno nasjeckajte. Oljuštite pa nasjeckajte 1 češanj češnjaka. Pomiješajte sa svježim sirom, 50 g parmezana, jajima i peršinom. Ako smjesa…
Svinjski file u korici od začinskog bilja Pećnicu upalite da se zagrije na 140 stupnjeva. Meso posolite i popaprite te jako zapržite sa svih strana na 2 žlice ulja. Potom ga…