Namaz od avokada s pinjolima Avokado ogulite i izvadite mu košticu te narežite na kockice i prelijte žlicom soka od limuna. U blenderu usitnite pinjole, avokado i svježi sir.…
Raženi kruh s bučom Muškatnu bundevu ogulite, odstranite sjemenke i meso narežite na kockice. Pirjajte ih 5 min s narančinim sokom da ispari tekućina, a zatim umiješajte šećer i kopar. Obje vrste brašna…
Hrskavi popečci od mrkve i suhog voća Mrkvu ogulite, operite i krupno naribajte. Polovinu njih propirjajte u malo vode i zgnječite. Kruhu odrežite koricu i razmrvite ga. Marelice i grožđice pomiješajte…
Tagliatelle s bundevom Pinjole popržite na suho do zlatnosmeđe boje. Kadulji i timijanu listiće otrgnite i usitnite. Bundevu narežite na tanje ploške veličine 1 cm. Luk oljuštite i narežite…
Farfalle sa sušenim rajčicama i špinatom Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite i umiješajte maslinovo ulje. Operite i očistite špinat, odstranite stabljike i narežite listove na…
Pizza sa špinatom i ovčjim sirom Tijesto napravite po ovom receptu za osnovno tijesto za pizzu. Luk i češnjak oljuštite, nasjeckajte i pržite na ulju. Na luku pržite špinat 3…
Sočni popečci Luk oljuštite i narežite na kockice. Češnjak i rajčice također. Timijan nasjeckajte. Sve propirjajte na ulju. Začinite mljevenom paprikom. Pinjole popržite u tavi bez…
Lazanje s rajčicama Ogulite i prepolovite rajčice, odstranite im koštice i narežite na kockice. Oljuštite i sitno nasjeckajte češnjak te ga pirjajte na 4 žlice maslinova ulja.…
Šarena tavica s rižom Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Operite, ogulite i očistite povrće. Mrkvu narežite na ploške, a papriku na trakice. Mahune usitnite. Oljuštite luk i…
Kozice na tagliatellama Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi al dente. Operite začinsko bilje pod mlazom vode pa ga posušite. Za pesto otrgajte listiće bosiljka, pa ga sitno…
Pikantna salata od mahuna Mahune operite i očistite pa ih kuhajte u slanoj vodi oko 10 minuta. Luk oljuštite i narežite na ploške. Ulje i maslac ugrijte u širokoj…
Puretina sa začinskim biljem Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Uzmite polovicu začinskog bilja i otrgajte listiće, češnjak oljuštite, tostu odrežite koricu pa sve zajedno izmiksajte. Smjesu potom izmiješajte…
Mediteranski kruh Kvasac razmutite s 200 ml mlake vode i šećerom. Brašno pomiješajte sa solju i uljem, dodajte razmućeni kvasac i umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte još brašna ili…
Clafoutisi s jagodama Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U lončiću na tihoj vatri otopite maslac. Pinjole fino sameljite ili usitnite u mikseru. Stucite jaja sa šećerom tako da…
Šarena salata od tjestenine i povrća Tjesteninu skuhajte al denete u posoljenoj vodi. Oljuštite ljutiku i sitno je nasjeckajte. Ulje pomiješajte s octom, solju, paprom, ljutikom, svim nasjeckanim začinima i ricottom. Tjesteninu…
Tjestenina s pestom i artičokama Artičoke očistite tako da odstranite dobar dio vanjskih listova te odrežete tvrdi dio stabljike. Tako očišćene prepolovite, premažite limunovim sokom da ne pocrne, pa…
Salata od tjestenine Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi pa oplahnite i ocijedite. Očistite i operite celer te ga narežite na tanke ploške. Ocijedite pa prerežite artičoke. Nasjeckajte…
Tjestenina s gorgonzolom Oljušten i nasjeckan češnjak propirjajte u tavi na maslinovu ulju. Za to vrijeme u drugoj tavi nasuho pržite pinjole dok ne porumene. Gorgonzolu razmrvite…