Recept

Uskrsno pečenje sa šarenim nadjevom Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pomiješajte u posudi meso s krušnim mrvicama, sirom, ružmarinom, muškatnim oraščićem, protisnutim češnjakom, nasitno nasjeckanim lukom i jajem. Posolite…

Recept

Mirisni kunić Očistite kunića i narežite ga na 8 do 10 komada. Prelijte razvodnjenim octom. Neka odleži 15-ak min, zatim obrišite i poslažite u lim. Dodajte oljušteni i nasjeckani češnjak, sol i…

Recept

Piletina s povrćem iz pećnice Pile izrežite škarama za tranširanje mesa na 8 komada pa ih oplahnite i posušite. Izmiješajte 2 žlice ulja, sol, papar i mljevenu papriku pa…

Recept

Govedina u umaku od vina Pomiješajte meso u velikom loncu s lukom i mrkvom te dodajte papar i začinsko bilje. Ulijte vino te ostavite da se marinira najmanje 4…

Recept

Teleće roladice s mozzarellom Meso operite, posušite, premažite s 2 žlice ulja i stanjite između folija. Zatim ga posolite i popaprite. Ploške pršuta razrežite, mozzarellu ocijedite i narežite…

Recept

Prhki kolač od bundeve i luka prirema Umijesite glatko tijesto od brašna, maslinova ulja, jaja, soli i vode pa ga pokrivenog stavite u hladnjak na 30 min. Za to vrijeme na…

Recept

Pureći odresci s lisičicama Rajčice operite, očistite i narežite na kockice. Očistite lisičice vlažnom krpicom, po potrebi ih operite i posušite. Oljuštite luk i sitno ga nasjeckajte. Ružmarin oplahnite,…

Recept

Galette s povrćem Od navedenih sastojaka brzo zamijesite glatko tijesto (po potrebi dodajte 1-2 žlice hladne vode), omotajte ga folijom te stavite na sat vremena u hladnjak. U međuvremenu operite i očistite sve povrće.…

Recept

Pržena jetrica s chutneyjem od jabuka Operite i ogulite jabuke, raščetvorite ih i očistite. Potom ih narežite na kocke veličine 1 x 1 cm. U tavi zagrijte šećer pa ga…

Recept

Slani kolač s karameliziranim češnjakom Tijesto razvaljajte u oblik kruga (prema veličini kalupa). Stavite ga u kalup pa smjestite u hladnjak. Pripremite karamelizirani češnjak. Pojedinačne češnjeve češnjaka ogulite i…

Recept

Juha s grahom s grožđem U velikom loncu ugrijte ulje pa popržite kockice slanine. Nakon nekoliko minuta dodajte luk, mrkvu i celer – sve narezano na ploške. Pržite dok…

Recept

Riblji fileti u umaku od kapara Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Ribu operite, posušite i narežite na komade. Stavite u namašćenu vatrostalnu posudu pa ulijte vino. Ružmarin operite, posušite, natrgajte…

Recept

Vitello Tonnato na način Andreja Barbierija Iako je ovo klasično talijansko jelo na prvi pogled spoj nespojivog, chef Andrej Barbieri pripremio je detaljan opis pripreme ove delikatese koja će zasigurno oduševiti…

Recept

Pečeni batat s ružmarinom Temeljito operite krumpir te ga prerežite po želji. Operite i očistite mladi luk. Zelene dijelove narežite na kolute te ostavite po strani, a ostalo narežite na kockice. Oljuštite crveni luk…

Recept

Govedina s grožđem i umakom od gorušice Zagrijte pećnicu na 250 °C. Stavite na radnu površinu 4 ploške slanine (da se preklapaju) pa na to dodajte meso. Prekrijte s druge 4…

Recept

Pikantna svinjeća rebarca Ogulite i protisnite češnjak. Umiješajte mljevenu papriku,umak, med, sjeckani ružmarin i ulje te miješajte dok se šećer ne rastopi. Očistite rebra, operite, posušite i…

Recept

Ragu od paprike s biftekom Prerežite paprike, izvadite im koštice, operite ih pa polovice narežite na trakice. Oljuštite češnjak. U loncu ugrijte 2 žlice ulja pa pirjajte papriku na…

Recept

Španjolska pašteta od maslina i inćuna Otkoštite crne masline i stavite ih u blender. Dodajte ružmarin, timijan, oljušteni češnjak i inćuna. Izmiksajte dobro. Kad ste dobili glatku paštetu, stavite je…