Recept

Salata od boba s gljivama i ružmarinom Očišćene gljive narežite na ploškice. Propirjajte ih na 2 žlice ulja zajedno s nasjeckanim češnjakom, prstohvatom soli i paprom. Prebacite ih u veliku zdjelu…

Recept

Pečeno korjenasto povrće Povrće očistite i narežite. U velik lonac ulijte vodu i pustite da zakipi. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Lim stavite u…

Recept

Umak od puretine i paprika U tavi zagrijte 2 žlice ulje pa na njemu propirjajte paprike i luk tako da omekšaju i lagano potamne. Dodajte češnjak i kajenski papar…

Recept

Pureći confit Pureći zabatak dobro posolite krupnom soli i stavite u frižider na 2-3 sata. Maslac stavite da uzavre, pokupite s njega sirutku i ostatak koristite…

Recept

Pileći bataci s graškom Batke posolite i prepržite na ulju. Očistite luk i narežite ga na rezance. Češnjak izrežite na kockice. Kad je meso gotovo, izvadite ga van,…

Recept

Pileći zabatci u limunu Zabatke otvorite na debljem dijelu kako bi ih ravnomjerno skuhali. Meso posolite, popaprite i stavite u vruću tavu s uljem. Očistite i narežite češnjak,…

Recept

Pileći roštilj Pileća prsa narežite na tanko, na njih iscijedite limunov sok, posolite, popaprite, dodajte maslinovo ulje i češnjak. Sve zajedno promiješajte i pustite da se…

Recept

Ramstek u komadu Meso posolite krupnom soli, u tavu stavite ulja i kada se zagrije, stavite peći meso. Jednu minutu nakon što ste stavili meso, dodajte maslac.…

Recept

Pile u soli Pile posolite iznutra i dodajte par grančica ružmarina. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u snijeg i promiješajte zajedno s krupnom morskom soli. Na…

Recept

Piletina s kaduljom i krumpirima Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Kadulju i meso operite i posušite. Oljušteni češnjak narežite na tanke ploškice. S obje strane bataka pod kožicu umetnite…

Recept

Aromatični janjeći but Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Češnjak oljuštite i narežite na ploškice. Meso na više mjesta zarežite nožem pa u tako napravljen otvor ugurajte 3-4…

Recept

Sporo pečena janjetina Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Meso operite, dobro posušite pa natrljajte solju i paprom. U posudu za pečenje ulijte ulje pa na njega stavite…

Recept

Pečena janjetina s limunom i lukom Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Luk oljuštite i narežite na četvrtine. Iglice ružmarina nasitno nasjeckajte, a limunu naribajte koricu te iscijedite sok. Češnjak oljuštite…

Recept

Peciva sa začinskim biljem Brašno posolite i prosijte u veću zdjelu. U njemu napravite udubinu pa je pospite šećerom i u nju istresite paketić instant-kvasca. Promiješajte s okolnim…

Recept

Pogače s maslinovim uljem Umijesite tijesto kao za pizzu: u posudi dobro izmiješajte brašno i kvasac. Dodajte ostale sastojke i sve dobro umijesite. Tijesto pokrijte kuhinjskom krpom i…

Recept

Aromatični goveđi file Zagrijte pećnicu na 100 °C. Očistite povrće te ga narežite na kocke. Operite ružmarin, protresite ga te natrgajte listiće. Posušite odreske pa ih pržite…

Recept

Mozzarella u ulju Češnjak prepolovite, a masline narežite na deblje kolutove. Sve sastojke stavite u staklenku i dolijte ulje tako da sve bude dobro pokriveno. Ostavite da…

Recept

Pegasus (grčki ćevap) Sve sastojke dobro promiješajte i podijelite na 8 dijelova. Oblikujte izdužene uštipke pa ih lagano spljoštite, uvaljajte u mrvice, nabodite na štapiće i pecite…