Recept

Riblji fileti u umaku od kapara Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Ribu operite, posušite i narežite na komade. Stavite u namašćenu vatrostalnu posudu pa ulijte vino. Ružmarin operite, posušite, natrgajte…

Recept

Penne sa sardinama Peršin operite, posušite, natrgajte listiće i nasjeckajte ih. Sardine i kapare usitnite pa pomiješajte s peršinom i 6 žlica ulja. Začinite octom, solju i…

Recept

Aromatična pasta od maslina Sardine posušite i nasjeckajte, češnjak oljuštite, nasjeckajte i izmiksajte sa sardinama, maslinama, tunjevinom, žličicom nasjeckane majčine dušice i kaparima. Pastu od maslina začinite solju…

Recept

Provansalski kolač od luka  Lisnato tijesto odmrznite. Luk oljuštite, narežite na tanke ploške i propirjajte na vrućem ulju da omekša pa ga začinite solju i paprom. Pećnicu zagrijte na…

Recept

Punjena i ukrašena jaja Oljuštite jaja i prorežite ih po dužini. Uz pomoć žličice izvadite žumanca. Ispražnjene polovice bjelanaca poslažite u udubine na pladnju. Ako je pladanj običan, ravan, odrežite malo donjeg dijela bjelanca da…

Recept

Bečki odrezak Operite meso, posušite kuhinjskim papirom te stucite dnom tave između dvije prozirne folije. U dubokom tanjuru razmutite jaja, vrhnje, sol i papar. U druga…

Recept

Vitello tonnato Povežite meso kuhinjskim koncem da sačuva oblik te ga marinirajte preko noći u vinu s lovorovim listom i kaduljom. Stavite meso zajedno s marinadom…

Recept

Salata a la Nica Mahune operite, očistite i kuhajte oko 6 minuta u posoljenoj vodi. Procijedite i ostavite da se ocijedi. Papriku operite, očistite i narežite na trake.…