Recept

Pržena jetrica s chutneyjem od jabuka Operite i ogulite jabuke, raščetvorite ih i očistite. Potom ih narežite na kocke veličine 1 x 1 cm. U tavi zagrijte šećer pa ga…

Recept

Feta u marinadi od začinskog bilja Fetu narežite na kocke veličine 1 cm, češnjak nasitno nasjeckajte, a papričicu očistite od sjemenki i narežite na tanke trake. Dodajte sol, papar, kapare,…

Recept

Pileći ražnjići s roštilja Operite i posušite piletinu te je po dužini narežite na tanke ploške. Nabodite meso na navlažene drvene štapići. Operite i raščetvorite mini rajčice. Operite, očistite…

Recept

Brzi umak od češnjaka Sve sastojke, osim peršina, pomiješajte u blenderu. Ručno umiješajte sitno nasjeckani peršini mljeveni papar. Umjesto češnjaka možete staviti žličicu hrena za umak od hrena.

Recept

Penne s rajčicama i mozzarellom U loncu zagrijte ulje, dodajte narezane rajčice i veći dio nasjeckanog bosiljka pa kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte vrhnje pa kuhajte…

Recept

Šampinjoni na japanski način Šampinjone ocijedite te ih narežite na ploške ili četvrtine. Zatim ih kuhinjskim papirom malo posušite. Luk i češnjak oljuštite, a luk sitno narežite. Pećnicu…

Recept

Gulaš od krumpira s prženim jajem Ogulite krumpire, očistite papriku pa oboje narežite na veće komade. Nasjeckajte oljušteni luk i sušene rajčice. U loncu pomiješajte pasiranu rajčicu, povrtni temeljac, sol…

Recept

Tikvice s roštilja Tikvice dobro operite i narežite na ploške debljine 5-7 mm. Ulje izmiješajte sa solju i paprom. Svaku plošku tikvice premažite pripremljenim uljem i pecite…

Recept

Tikvice punjene povrćem Tikvice operite, osušite, prerežite po dužini i izdubite. Lim obložite papirom za pečenje pa na njega položite tikvice s prerezanim dijelom prema gore. Unutrašnji…

Recept

Muffini od tjestenine s rajčicom i bosiljkom Tjesteninu stavite u kipuću slanu vodu, skuhajte je al dente, procijedite pa isplahnite hladnom vodom. Rajčice narežite na komadiće. Odvojite jedno bjelance, dodajte mu…

Recept

Prženi janjeći but Začinsko bilje operite i protresite. Listiće natrgajte i nasjeckajte. Pećnicu zagrijte na 100 stupnjeva. Ulje ugrijte u posudi za pečenje. Janjeći but dobro posolite i…

Recept

Falafeli Slanutak namočite preko noći (ne morate ga skuhati, ali i možete). U multipraktik stavite sve sastojke osim brašna i limuna; zapulsirajte 5-6 puta po 2…

Recept

Svinjsko pečenje u aromatičnom ‘ogrtaču’ Zagrijte pećnicu na 80 stupnjeva. Ugrijte kalup za pećnicu na limu. Posušite meso te odrežite masnoću. Pržite meso na 2 žlice ulja u tavi…

Recept

Janjeći but u pikantnoj marinadi Za marinadu najprije zgnječite papar, piment i borovice, a potom pomiješajte s maslinovim uljem. Oljuštite češnjak, operite ružmarin, posušite i nasjeckajte pa oboje dodajte…

Recept

Svinjska vratina s kukuruzom Malo stucite meso prstima. Pomiješajte papar i češnjak. Premažite time meso s obje strane. U posudi pomiješajte sok od naranče i limete, ulje i…

Recept

Ukiseljena šarena prepeličja jaja Jaja prelijte vodom tako da budu potpuno prekrivena pa ih kuhajte 3 minute na srednje jakoj vatri. Ocijedite vodu i rashladite jaja pod mlazom…

Recept

Salata s kvinojom i lećom Operite listove špinata pa ih ostavite da se ocijede. Operite rotkvice i narežite ih na ploške. Oljuštite i prerežite luk pa ga narežite na…

Recept

Carpaccio s vanilijom Biftek očistite i pospite mješavinom soli, papra i ostrugane srži mahune vanilije. Ostavite pokriveno u hladnjaku da odstoji najmanje 24 sata. Drugi dan biftek…