Recept

Vatreno ljuta pasta Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Češnjak oljuštite i narežite na ploške. Papričice očistite, operite i narežite na tanke kolutove te po…

Recept

Saltimbocca Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Operite rajčice, raščetvorite ili narežite na osam komada. Kratko ih propirjajte na 1 žlici ulja, posolite, popaprite i začinite…

Recept

Pureći svitci s tjesteninom Pureće odreske operite, posušite te s obje strane posolite i popaprite. Meso premažite pestom i na svaki komad stavite jednu ocijeđenu rajčicu (ako nemate…

Recept

Pappardelle s umakom od mljevenog mesa Luk i češnjak oljuštite. Mrkvu ogulite i narežite na kockice. Papričicu očistite, prerežite po dužini, ostružite sjemenke, operite pa sve nasjeckajte. Ulje ugrijte u…

Recept

Brza tjestenina sa mladim lukom i slaninom Tjesteninu skuhajte u mnogo posoljene vode prema uputi na pakiranju. Za to vrijeme na kolutiće narežite mladi luk, a češnjak nasitno nasjeckajte. U tavi…

Recept

Složenac s tjesteninom i kupusom Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi pa je ocijedite. Pećnicu zagrijte na 190 stupnje- va. Kupus narežite na trake. Luk nasjeckajte. Zatim propirjajte luk na…

Recept

Široki rezanci s umakom od oraha Oljuštite i nasjeckajte  luk i 1 češnjak. Usitnite očišćene orahe. Oplahnite, prosušite i također nasjeckajte po 1 svežnjić bosiljka i peršina. U slanoj vodi…

Recept

Azijska tavica Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, prema uputama s pakiranja. Zatim je ocijedite. Meso operite, posušite, narežite na trakice i nakapajte s 2 žlice sojinog…

Recept

Tjestenina sa šunkom Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputi na pakiranju. Oplahnite je na brzinu hladnom vodom i ocijedite u cjedilu. Narežite šunku na kockice ili…

Recept

Pasta Calabria Luk i češnjak oljuštite. Celer i rajčice očistite pa sve narežite na kockice. Mljeveno meso pržite s lukom, češnjakom i celerom na vrućem ulju oko…

Recept

Široki rezanci s povrćem i bakalarom Špinat očistite, operite i blanširajte u kipućoj vodi. Mrkvu naribajte na sitne trakice. Ribu operite, posušite papirnatim ubrusom te je narežite na komade veličine…

Recept

Rezanci od konoplje sa gorgonzolom i bukovačama Široke rezance skuhajte al dente. Na maslinovom ulju popržite luk, zatim dodajte bukovače i začinite sa malo soli i papra. Podlijte sa vinom i kratko pirjate. Zatim dodajte gorgonzolu.…

Recept

Tagliatelle s gljivama Očistite gljive te po želji prerežite. Operite pa prerežite rajčice. Očistite čili, zarežite po dužini, otklonite koštice, operite pa narežite na tanke kolute. Operite…

Recept

Ukusna saltimbocca Prerežite svaku plošku pršuta. Kratko operite odreske, dobro posušite kuhinjskim papirom te ih poslažite na radnu površinu jedan pokraj drugoga. Stavite na meso komad…

Recept

Tjestenina u umaku od limuna Očistite gljive pa ih prerežite ili raščetvorite. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Sve pržite u velikoj tavi miješajući oko 5 minuta, začinite pa…

Recept

Ukusna tjestenina s gljivama Ugrijte temeljac pa u njemu omekšajte posušene vrganje oko 20 minuta. Očistite svježe vrganje te ih narežite na ploške. Oljuštite luk i češnjak te…

Recept

Rezanci sa šampinjonima i bundevom Na ulju popržite nasjeckani luk i češnjak. Kada postane staklast, dodajte mu bundevu narezanu na kockice. Pirjajte 10-ak minuta, zatim dodajte šampinjone narezane na…