Rolada od mljevenog mesa punjena brokulom Brokulu razdijelite na veće cvjetiće, koje zatim operite, a nakon toga ih stavite u lonac s proključalom posoljenom vodom i blanširajte 2 minute. Potom…
Svinjski file na talijanski Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Meso po dužini razrežite, ali pazite da ga ne prepolovite. Onda ga raširite. Rajčice dobro ocijedite pa ih, kao…
Odresci sa začinskim biljem Posušite meso pa na debljoj strani urežite duboki džep. Oljuštite i nasitno nasjeckajte luk, pa pola staklasto propirjajte na 1 žlici ulja. Dodajte protisnuti…
Nasi goreng s kozicama Razmutite jaja, posolite ih i popaprite. Na žlici vrućeg ulja ispržite 2 tanka omleta, a zatim ih narežite na trakice. Luk i češnjak sitno…
Svinjetina s povrtnim rižotom Meso posolite i popaprite te napunite šunkom (ili pancetom). Ispecite ga na vrućem ulju sa svih strana, a potom ga stavite u pećnicu i…
Tortelini nadjeveni svježim sirom i kaduljom Popržite pinjole u tavi bez dodavanja masnoće do zlatnožute boje. Nasjeckajte pinjole te pola kadulje. Zgnječite svježi sir. Dodajte naribanu koru limuna. Istisnite limun.…
Mesna pita s lukom Umijesite tijesto od brašna, jaja, 125 g maslaca, ½ žličice soli i 1-2 žlice hladne vode. Zamotajte u foliju pa stavite u hladnjak na…
Ražnjići s pestom od peršina Oprani peršin posušite. Natrgajte listiće pa ih izmiksajte s grubo nasjeckanim češnjakom, bademima i s 30 g fino naribanog češnjaka. Za vrijeme miksanja u…
Odrezak s pečenim krumpirom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Oljuštite i zgnječite češnjak te ga pomiješajte sa solju, kajenskim paprom, curryjem i 3 žlice ulja. Izmiješajte sir, jogurt,…
Odresci s mini rajčicama Rajčice operite i prepolovite. Meso posušite ubrusom, posolite i poparite. Zagrijte maslinovo ulje pa pržite odreske sa svake stane po 2 minute. Dodajte rajčice…
Ražnjići od svinjetine u lovoru Meso operite i narežite ga na komade. Limetu operite, obrišite, dvije limete narežite na ploške i stavite po strani. Treću limetu ogulite, odvojite na…
Odrezak s pečenim krumpirom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Oljuštite i zgnječite češnjak te ga pomiješajte sa solju, kajenskim paprom, ružmarinom, curryjem i 3 žlice ulja. Za umak…
Aromatična mesna rolada Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Meso po dužini razrežite, ali pazite da ga ne prepolovite. Onda ga raširite. Masline dobro ocijedite pa ih, kao…
Svinjetina punjena marelicama Bademe popržite, a češnjak narežite na kockice te ga zajedno s bademima zgnječite u mužaru. Suhe marelice narežite na sitne kockice. Za to vrijeme…
Svinjetina s povrćem i narančama Skuhajte rezance al dente pa ocijedite. Mladi luk, rajčicu i papriku narežite na komadiće ili trakice. Narežite meso na komadiće pa ga ispržite na…
Odresci s marelicama i gorgonzolom Meso operite i posušite. Popržite ga na vrućem ulju oko 5 min sa svake strane. Oljuštite češnjak, narežite ga na ploškice i dodajte mesu 2 min prije kraja…
Svinjski odrezak s aromatičnim maslacem U posudi izmiješajte maslac, senf, čili, papar i nasjeckani vlasac. Potom maslac umotajte u prozirnu ili aluminijsku foliju, oblikujte valjak i ostavite ga u…
Fini ragu s crnim vinom Povrće i pancetu narežite na kockice pa ih 4-5 minuta pržite na zagrijanom maslinovu ulju. Dodajte mljeveno meso, timijan i sol, promiješajte i pecite…
facebook.com/kuhaj.hr