Recept

Paketići s gljivama Očistite gljive, prerežite ih ili raščetvorite. Oljuštite luk i češnjak pa narežite na kockice. Očistite poriluk te ga narežite na kolute. Zagrijte pećnicu na…

Recept

Jastučići s piletinom Mrkvu i luk očistite i sitno nasjeckajte. Mljevenu piletinu pirjajte maslacu zajedno s lukom i mrkvom, dodajte sol i papar te pustite da se malo…

Recept

Pita s mozzarellom Mozzarellu ocijedite, osušite papirnatim ručnikom i narežite na kockice. Lagano je posolite i popaprite. Dva lista tijesta za savijače uz pomoć kista premažite uljem…

Recept

Krumpiruša Operite i očistite krumpir i luk pa ih naribajte. Lim namastite pa stavite nekoliko listova tijesta. Napravite nadjev od krumpira, luka, ulja, papra i…

Recept

Proljetne rolice Namočite grah. Kuhajte ga 20 minuta pa ga istisnite vilicom. Gljive namočite u mlakoj vodi. Ocijedite ih i narežite na trakice. Tofu narežite. Sve…

Recept

Pita zeljanica Za nadjev dobro razmutite jaja, dodajte mlijeko, vrhnje, ocijeđeni propasirani sir, kajmak, blanširan, ocijeđen i nasjeckan špinat te sol i papar. Sve dobro promiješajte.…

Recept

Proljetne rolice sa špinatom Luk oljuštite i narežite na kolutove. Papriku očistite, operite i narežite na sitne kockice. Meso pržite na 2 žlice ulja oko 6 minuta. Dodajte mu…

Recept

Tijesto s piletinom Pripremite meso. Zakuhajte temeljac pa smanjite temperaturu. U temeljcu kuhajte meso 10-15 minuta. Potom ga izvadite i narežite na kockice. Izmjerite 400 ml temeljca.…

Recept

Roladice s povrćem Na sitne kockice narežite očišćenu papriku i mladi luk. Mješavinu povrća skuhajte al dente. Pomiješajte mješavinu povrća s paprikom i mladim lukom i kratko…

Recept

Savijača s gljivama i porilukom Poriluk operite, gljive očistite i narežite na ploškice ili rezance. Jabuke očistite, narežite na kockice i nakapajte sokom od limuna. Zagrijte 2 žlice ulja…

Recept

Trokuti punjeni gljivama Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.Tijesto za savijače narežite na nekoliko traka, a svaki dio na manje pravokutnike. Na ulju propirjajte narezane gljive i nasjeckani…