Recept

Piletina s povrćem iz pećnice Pile izrežite škarama za tranširanje mesa na 8 komada pa ih oplahnite i posušite. Izmiješajte 2 žlice ulja, sol, papar i mljevenu papriku pa…

Recept

Tjestenina s lososom i graškom Grašak kuhajte u malo slane vode 3 minute, a potom ocijedite. Losos kratko operite hladnom vodom, posušite i narežite na trakice. Kopar operite, posušite…

Recept

Govedina Stroganoff s rižom Prvo pomiješajte brašno i mljevenu crvenu papriku. U mješavinu dodajte meso narezano na rezance. Maslac rastopite na tavi, dodajte malo maslinovog ulja i prepržite meso. Propirjajte…

Recept

Pečeni šaran Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje lagano nauljite. Šarana iznutra i izvana posolite i popaprite pa ga s obje strane uvaljajte u…

Recept

Govedina u umaku od vina Pomiješajte meso u velikom loncu s lukom i mrkvom te dodajte papar i začinsko bilje. Ulijte vino te ostavite da se marinira najmanje 4…

Recept

Mrvičasti kolač s kruškama Kruške ogulite, prerežite i očistite. Zakuhajte vino, 250 ml vode, 2 žlice šećera i ½ žličice cimeta. U tome pirjajte kruške oko 10 minuta.…

Recept

Mediteranski pileći gulaš Meso operite i posušite. Ljutiku oljuštite, razrežite i stavite u lonac. Češnjak, ploške limuna i 3 žlice maslinova ulja pomiješajte. Tu marinadu prelijte po mesu.…

Recept

Jastučići s mljevenim mesom i mahunama Operite poriluk i narežite ga na tanke kolutove. Očistite mrkvu, operite koromač i narežite oboje na manje komade. Narežite pancetu na male trakice. Na…

Recept

Pržena jetrica s chutneyjem od jabuka Operite i ogulite jabuke, raščetvorite ih i očistite. Potom ih narežite na kocke veličine 1 x 1 cm. U tavi zagrijte šećer pa ga…

Recept

Gulaš s kruškama Operite i posušite meso, narežite ga na kocke te stavite u plitku zdjelu. Oljuštite i nasjeckajte luk i mrkvu. Dodajte meso zajedno s uljem…

Recept

Tjestenina s raguom od govedine i bundeve Operite bundevu, prerežite je, očistite i narežite na kocke. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Zarežite rajčice, stavite na 10-15 sekundi u kipuću vodu,…

Recept

Biskvitne ploške s limunom Jaja pjenasto stucite sa šećerom. Zatim umiješajte limunovu koru, 1 prstohvat soli, desertno vino, mlijeko i ulje te promiješajte. Prašak za pecivo i brašno…

Recept

Paketići s gljivama Očistite gljive, prerežite ih ili raščetvorite. Oljuštite luk i češnjak pa narežite na kockice. Očistite poriluk te ga narežite na kolute. Zagrijte pećnicu na…

Recept

Ljetna juha s plodovima mora Luk, poriluk, koromač i češnjak 5 minuta pržite na ulju u loncu, uz stalno miješanje. Nakon toga dodajte sjemenke koromača i narančinu koricu te dolijte vino. Pojačajte vatru pa…

Recept

But od kunića sa senfom Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pomiješajte maslac sa senfom i vrhnjem, posolite, popaprite i dodajte oprane listiće timijana. Narežite slaninu na trake te stavite…

Recept

Slasni pureći odrezak Oljuštite luk i narežite ga na kockice. Očistite šampinjone, prebrišite ih vlažnom krpom i narežite na ploške. Ugrijte 1 žlicu maslaca i na njemu popržite…

Recept

Stifado s piletinom i palentom na način Andreja Barbierija Ovog tjedna chef Andrej Barbieri objašnjava kako pripremiti aromatični klasik grčke kuhinje, gulaš od piletine s kremastom palentom. Posebnost ovog recepta nije samo u bogatim…

Recept

Varivo od brokule i lososa Brokulu operite, očistite, razdvojite na cvjetiće i kuhajte u posoljenoj vodi oko 5 minuta. Ocijedite. Losos i kozice operite, posušite. Losos narežite na kockice.…