Recept

Jetrica na venecijanski Luk oljuštite i narežite na tanke kolutiće. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu pirjajte luk i nasjeckani češnjak oko pola sata, dok…

Recept

Lungić u umaku od gljiva U većoj tavi zagrijte ulje, dodajte zgnječeni češnjak i timijan pa sve popržite dok ne puste arome. Svinjski file operite i dobro posušite pa ga…

Recept

Pappardelle s umakom od mljevenog mesa Luk i češnjak oljuštite. Mrkvu ogulite i narežite na kockice. Papričicu očistite, prerežite po dužini, ostružite sjemenke, operite pa sve nasjeckajte. Ulje ugrijte u…

Recept

Rižoto od piletine i šampinjona Pileći temeljac zagrijte gotovo do vrenja pa jako smanjite vatru i ostavite ga da stoji na njoj. U većem loncu na srednjoj vatri rastopite…

Recept

Puding od vanilije s rabarbarom Očistite rabarbaru te je narežite na komade. Pirjajte je s 50 g šećera i 2 žlice vode oko 8 minuta. Razmutite 1 žlicu praška…

Recept

Bouillabaisse juha Kozice i školjke operite i očistite. Operite koromač, očistite ga te narežite na trake. Ogulite mrkvu te je narežite na ploške. Operite i usitnite…

Recept

Hobotnica pečena s krumpirima Hobotnicu odmrznite na sobnoj temperaturi pa je stavite u veći lonac bez dodavanja ikakve tekućine na jaku vatru i poklopite. Hobotnica će pustiti svoj sok…

Recept

Juha od krumpira i kukuruza U loncu zagrijte maslac pa propirjajte nasjeckani luk. Dodajte na kockice narezani krumpir i nastavite pirajti još 2 minute. Pospite brašnom pa još kratko popržite,…

Recept

Ossobuco i rižoto sa šafranom Meso posolite, uvaljajte u brašno i dobro otresite. U većoj tavi ili plićoj posudi s poklopcem zagrijte 3 žlice maslinova ulja pa popržite meso…

Recept

Rižoto s cvjetačom Cvjetaču operite, očistite i razdvojite na cvjetiće. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Bijelo vino pomiješajte sa temeljcem. Na maslacu propirjajte luk pa dodajte cvjetaću i…

Recept

Piletina u bijelom umaku Operite i posušite pileća prsa pa ih narežite na manje komade. Popržite ih na 2 žlice ulja, posolite i popaprite. Izvadite iz tave i držite…

Recept

Piletina i brokula u kremastom umaku Piletinu operite, posušite i narežite na kockice. Brokulu narežite na manje komade. Stabljike ogulite i nasitno narežite. Luk narežite na polumjesece, a češnjak nasjeckajte.…

Recept

Junetina iz marinade od crnog vina Češnjak nasjeckajte pa ga izmiješajte s uljem, solju, paprom i timijanom te time premažite meso. Stavite ga u posudu u koju ste ulili vino,…

Recept

Fini ragu s crnim vinom Povrće i pancetu narežite na kockice pa ih 4-5 minuta pržite na zagrijanom maslinovu ulju. Dodajte mljeveno meso, timijan i sol, promiješajte i pecite…

Recept

Zapečena juha od luka Luk oljuštite, raspolovite i narežite na tanke kolutove. Maslac i ulje zagrijte na laganoj vatri te pirjajte luk uz povremeno miješanje 15 minuta. Pospite…

Recept

Ciambelline s vinom Brašno pomiješajte sa solju (možete ga i prosijati). U zdjelu stavite šećer (ako radite slatke), sodu bikarbonu, vino, maslinovo ulje i liker. Dobro promiješajte…

Recept

Marinirani fileti bakalara Filete bakalara operite i posušite kuhinjskim papirom, ako radite sa zamrznutim bakalarom, prethodno ga odmrznite (postupno u hladnjaku). U tavicu stavite maslinovo ulje pa ih…

Recept

Svinjetina u umaku od šampinjona Svinjetinu očistimo od žilica, narežemo na trakice veličine zalogaja, zatim posolimo, popaprimo i pržimo u tavi na malo vrućeg ulja, sa svake strane po…