Paketići s gljivama Očistite gljive, prerežite ih ili raščetvorite. Oljuštite luk i češnjak pa narežite na kockice. Očistite poriluk te ga narežite na kolute. Zagrijte pećnicu na…
Kremasta juha od luka Kruh natrgajte i nakapajte s malo vode. Stavite na stranu. Ogulite luk, narežite ga na veće komade i pržite na ulju dok ne porumeni.…
Osvježavajuća juha od rajčica Za aromatično ulje najprije operite, posušite i natrgajte listiće bosiljka. Potom ih izmiksajte s 2 žlice maslinova ulja (tako da postupno ulijevate ulje). Oljuštite…
Pire od cvjetače s poširanim bakalarom i špinatom Operite cvjetaču pa je razdijelite na manje komade. Skuhajte je u slanoj vodi. Ocijedite je pa izmiksajte ili zgnječite u pire zajedno s vrhnjem.…
Juha od šparoga s vrhnjem Operite šparoge. Bijele ogulite cijele, a zelenima samo donju trećinu. Odrežite tvrde krajeve. Krajeve i oguljenu koru zakuhajte u 700 ml vode s ¼…
Pašteta od tune s koprom Izvadite tunu iz konzerve i malo je razmrvite vilicom. Tunu izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte maslac, sirni namaz, vrhnje, sol i papar pa sve izmiksajte. Na…
Kolač od šljiva i badema Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Za tijesto stavite u posudu meki maslac, žumance, sol, vanilin šećer i šećer, a potom pjenasto izmješajte. Pomiješajte brašno…
Keksići – osnovni recept Maslac sobne temperature pjenasto smiksajte. Dodajte mu šećer i vanilin šećer te još miksajte. Umiješajte i jedno po jedno žumance te limunovu koricu. Brašno…
Sacher torta Omekšali maslac pomiješajte sa 100 g šećera u prahu, dodajte 50 g kakaa i žumanca i pjenasto ih izmiješajte. U smjesu dodajte mlako vrhnje…
Prhki kolač s marelicama Stavite sastojke za tijesto u posudu za miksanje. Najprije mikserom, a potom hladnim rukama zamijesite tijesto. Tanko ga izvaljajte na pobrašnjenoj površini. Stavite ga…
Omleti s gljivama Grubo usitnite orahe. Pržite ih u tavi bez dodavanja masnoće dok ne počnu mirisati, a potom ih stavite na tanjur. Kratko operite mažuran, posušite…
Juha od 7 aromatičnih biljaka Otklonite koricu sa kruha pa usitnite kruh na kockice. Ugrijte 2 žličice maslaca u tavi te popržite kruh do zlatnožute boje. Ostavite da se…
Krumpir sa sezamom Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Operite temeljito krumpir pa, ovisno o veličini, prerežite ili raščetvorite. Stavite ga u posudu te pomiješajte sa solju, paprom,…
Nabujak od krumpira à la quiche lorraine Krumpire dobro operite pa ih kuhajte 12 minuta u posoljenoj vodi. Nakon toga ih ocijedite. U tavi zagrijte ulje, luk ogulite i nasjeckajte, slaninu…
Rižoto s bijelim šparogama i graškom U velikoj tavi ugrijte maslac, a kad se počne pjeniti, dodajte smrvljeni češnjak i nasjeckani luk. Pržite 3-5 minuta. Ogulite šparoge te uklonite tvrde…
Schwarzwald kup Skuhajte puding prema uputama na pakiranju. Prelijte ga u posudu, prekrijte folijom i stavite u hladnjak. Ocijedite višnje. Izmiksajte ohlađeni puding sa sirom i…
Proljetni quiche Brašno i sol stavite u zdjelu te rahlo promiješajte. Dodajte hladan maslac narezan na kockice pa ga nožem „urežite“ u brašno. Miješajući vilicom, postupno…
Kunić sa senfom Zagrijte pećnicu na 200 °C. Omekšajte maslac te pomiješajte sa senfom i vrhnjem. Posolite i popaprite. Umiješajte listiće timijana. Stavite slaninu i batake u…
facebook.com/kuhaj.hr