Recept

Punjena jaja s tri nadjeva Kuhajte jaja 10 minuta. Ohladite ih pod mlazom hladne vode, oljuštite i prorežite po dužini. Izvadite žumanca. Pripremite 3 nadjeva. Prvi: Čvrstim mikserom pomiješajte žumanca s ocijeđenom tunjevinom i…

Recept

Govedina u umaku od vina Pomiješajte meso u velikom loncu s lukom i mrkvom te dodajte papar i začinsko bilje. Ulijte vino te ostavite da se marinira najmanje 4…

Recept

Piletina s maslinama i jabukom Za marinadu pomiješajte sol, papar, sjemenke komorača, senf, med i maslinovo ulje. Piletinu oplahnite, posušite, dobro posolite, popaprite i premažite marinadom. Ostavite meso da…

Recept

Feta u marinadi od začinskog bilja Fetu narežite na kocke veličine 1 cm, češnjak nasitno nasjeckajte, a papričicu očistite od sjemenki i narežite na tanke trake. Dodajte sol, papar, kapare,…

Recept

Rebarca na američki Luk i češnjak oljuštite, začinsko bilje oplahnite i posušite pa sve sitno nasjeckajte te izmiješajte s uljem, senfom, sojinim umakom i paprom. Rebra oplahnite,…

Recept

Odresci s čilijem Zarežite čili, uklonite sjemenke, operite pa narežite na kockice. Operite papriku, prerežite, uklonite sjemenke pa narežite na kockice. Oljuštite i nasjeckajte ljutiku i češnjak.…

Recept

Krem-juha od krumpira s pastrvom Krumpir ogulite, operite, narežite na kockice i stavite u posudu s hladnom vodom. Bijeli dio poriluka operite i narežite na tanke ploške. Celer očistite…

Recept

Marinirana pečena pastrva Očistite filete pa ih stavite u posudu. Pomiješajte 2 žlice ulja sa sokom od limuna, usitnjenim češnjakom, prstohvatom soli i paprom. Dodajte 1 žlicu…

Recept

Bakalar u korici od parmezana Posušite filete kuhinjskom krpom te s kožom prema dolje stavite na papir za pečenje. Protisnite 1 češanj češnjaka, pomiješajte s uljem, premažite time ribu,…

Recept

Patlidžani punjeni smjesom s pirom Patlidžane po dužini prepolovite, odstranite sjemenke, posolite ih iznutra, a zatim ih ostavite da odstoje 20 minuta. Potom ih 20 minuta pecite na 170…

Recept

Losos s koricom od badema Pećnicu zagrijte na 180 °C. U posudi pomiješajte listiće badema, senf, med, ulje, limunovu koricu, žumance, začinsko bilje, sol i papar. Operite i posušite ribu…

Recept

Kajgana u ljusci Dobro operite jaja, pa nožem odrežite samo vrh da bi ljuske ostale cijele. Od bjelanaca stucite čvrsti snijeg, pa primiješajte žumance, vrhnje, mlijeko, sol i papar. Ispecite na maslacu.…

Recept

Janjeći hrbat sa začinskim biljem Meso operite, posolite, popaprite, nauljite i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 225 Celzijevih stupnjeva. Povremeno zalijte vodom. Oljuštite češnjak i nasjeckajte ga sa začinskim biljem. Primiješajte vrhnje,…

Recept

Tortilja s kulenom Operite i ogulite krumpir, pa ga narežite na tanke ploškice. U teflonskoj tavici zagrijte maslinovo ulje i na njemu uz miješanje pržite ploškice krumpira…

Recept

Mrkva pečena na roštilju Mrkve malo prokuhajte u slanoj vodi, a zatim ih premažite uljem. Dodajte im nasjeckano začinsko bilje, prema želji premažite medom za glaziranje, stavite ih…

Recept

Omlet sa začinskim biljem i sirom Razdvojite 2 jaja pa 2 bjelanca stavite na stranu. Preostala jaja i žumanca stucite zajedno sa solju, paprom, vrhnjem i parmezanom. U bjelanca dodajte…

Recept

Losos s aromatičnom koricom Pećnicu zagrijte na 180 °C. U posudi pomiješajte zobene pahuljice, krušne mrvice, senf, med, ulje, limunovu koricu, žumance, začinsko bilje, sol i papar. Operite i…

Recept

Biftek sa šampinjonima i mrkvom Peršin oplahnite, posušite i listiće mu sitno nasjeckajte. Šampinjone očistite i narežite na četvrtine, a mrkvu ogulite, očistite i narežite na ploške. U teflonskoj…