Recept

Uskrsne quiche tortice s povrćem i pršutom Brzo umijesite glatko tijesto od navedenih sastojaka, oblikujte ga u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite neka odstoji u hladnjaku. Za nadjev pomiješajte…

Recept

Valjušci s bundevom Krumpir i bundevu ogulite i narežite na kockice pa 15 minuta kuhajte na pari. Potom protisnite i ostavite da se ohladi. Žumanca, škrob, gris,…

Recept

Košarice sa šljivama Stavite sir u cjedilo i ostavite da se cijedi oko 3 sata. Nakon toga, stavite ga u zdjelu zajedno sa šećerom, jajem i malo…

Recept

Popečci od krumpira i špinata Ogulite krumpir te naribajte na trakice. Pomiješajte ga sa žumancem i brašnom pa posolite i popaprite. Špinat kratko blanširajte, ocijedite, nasjeckajte i dodajte smjesi…

Recept

Paketići s gljivama Očistite gljive, prerežite ih ili raščetvorite. Oljuštite luk i češnjak pa narežite na kockice. Očistite poriluk te ga narežite na kolute. Zagrijte pećnicu na…

Recept

Rožata s karamelom i grožđem Pećnicu zagrijte na 160 °C. Zavrijte mlijeko, vrhnje i ekstrakt vanilije. Žumanca miješajte sa šećerom dok se masa ne zgusne i ne posvijetli. Trećinu mliječne…

Recept

Tart s dimljenom pastrvom i špinatom na način Andreja Barbierija Donosimo vam novi recept u izvedbi chefa Andreja Barbierija, pripremljen od prvoklasnih namirnica po uzoru na neodoljive Purina Gourmet recepte hrane za mačke, ali na…

Recept

Torta s grožđem Zamijesite sastojke za tijesto. Omotajte prozirnom folijom te stavite na sat vremena u hladnjak. Izvaljajte tijesto. Namastite kalup za pitu, obložite je tijestom te…

Recept

Kolač od šljiva s nadjevom od badema Za tijesto izmiješajte maslac narezan na komadiće, šećer, prstohvat soli i brašno. Dodajte žumanca, koricu limuna i brzo izmiješajte. Ako je tijesto presuho, dodajte…

Recept

Vitello Tonnato na način Andreja Barbierija Iako je ovo klasično talijansko jelo na prvi pogled spoj nespojivog, chef Andrej Barbieri pripremio je detaljan opis pripreme ove delikatese koja će zasigurno oduševiti…

Recept

Sladoled od kokosa U loncu na laganoj vatri zagrij te kokosovo mlijeko s vrhnjem. Čim počne lagano vreti, maknite s vatre. U velikoj zdjeli tucite žumanca, šećer…

Recept

Mousse od vanilije Ukuhajte šećer u 40 ml vode tako da dobijete 50 ml gustog sirupa. Namočite želatinu u hladnu vodu da nabubri. Zakuhajte mlijeko sa ekstraktom…

Recept

Gnijezda od poriluka Očistite poriluk te odrežite 2/3 zelenih dijelova. Narežite jedan poriluk na kolute, a tri prerežite po dužini. Sve pržite 12 minuta na maslacu. Operite,…

Recept

Riblji fileti sa smokvom Oljuštite i nasjeckajte luk. Staklasto ga propirjajte na maslacu. Operite timijan, protresite ga pa natrgajte. Pomiješajte s ljutikom, ricottom, žumancem, medom, brašnom, solju i…

Recept

Domaći rezanci sa špinatom i slaninom Prosijte brašno na radnu površinu i napravite udubinu u sredini. U udubinu razbijte cijela jaja i žumanca, posolite, vilicom lagano istucite jaja. Zatim umijesite…

Recept

Mousse od šumskog voća Prvo istucite slatko vrhnje u šlag. Šumsko voće lagano zagrijte s vodom dok ne omekša, a zatim ga zgnječite u pire. Mikserom dobro izmiješajte…

Recept

Crème brûlée s mirisom jasmina Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. U međuvremenu zarežite mahunu vanilije po dužini pa vrhom noža istružite sjemenke. U loncu dobro zagrijte mlijeko, slatko vrhnje,…

Recept

Crème brûlée Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva. Kremasto pomiješajte žumanca i šećer. Zarežite vaniliju te izvadite srž. Pomiješajte vrhnje i mlijeko. U tome zakuhajte mahune i…