Ananas iz limenke

Za pripremu torte ne koristite svježi ananas. On, naime, sadrži enzim bromelin od kojeg bi tučeno slatko vrhnje postalo gorko, a želatina se ne bi stisnula.

Kako se ananas iz limenke prethodno zagrijava te se tim postupkom uništava spomenuti enzim, kompot je puno bolji izbor.

Volite li svježi ananas i rado biste ga iskoristili za tortu, kratko ga prokuhajte u šećernom sirupu. Potom ga dobro ocijedite i potapkajte kuhinjskim papirom.

Nježne maline

Ove fine bobice veoma su osjetljive pa ih je zapravo najbolje ne prati. Niste li sigurni gdje i kako su uzgajane i brane, samo ih kratko operite u cjedilu pod mlazom vode i oprezno posušite na kuhinjskom ubrusu.

Sok umjesto ruma

Ako će slasticu jesti i najmlađi, rum u kremi jednostavno zamijenite sokom od ananasa, jabuke, marelice i slično.

Prženje ananasa

Plinskim brenerom, koji ćete naći u bolje opremljenim trgovinama ugostiteljske opreme, u tren oka ćete zapržiti ananas.

Ako ga nemate, ploškice ananasa možete lako karamelizirati pod grilom u pećnici. Prebacite ih na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

Preporučujemo