Sezona je lova, pa je pravo vrijeme za uživanje u delikatesama ‘iz divljine’

Srna ili zec?

Bilo da je riječ o fazanu, zecu, vepru ili srnu, meso divljači zahtijeva posebnu pripremu. Nije dovoljno samo ga posoliti pa peći.

Većinu vrsta divljači treba dugo ostaviti u marinadi pripremljenoj od vina, vode, aromatičnog povrća, slanine i začina.

Osim što će meso omekšati, dobit će finu i intenzivnu aromu, koja se ne mora svakomu svidjeti.

Budući da meso divljači ima manje masnoće i nešto je tvrđe, slanina je dobrodošao dodatak.

Zečji but bit će posebno neodoljiv poslužite li ga s kompotom od ogrozda ili marelica, krumpirima kuhanima u kori ili prženim krumpirima.

Paštetu od fazana nakon što se ohladi, ostavite je još 1-2 dana u hladnjaku kako bi se svi okusi proželi.

domaće maslo

Za maslo kuhajte 1 kg maslaca na laganoj vatri 1-2 sata i za vrijeme kuhanja uklanjajte pjenu.

Na kraju maslo procijedite kroz gazu te ga ulijte u suhe staklenke s poklopcem na navoj.

Preporučujemo