Priprema je pola posla, a čak i ako vam tijekom kuhanja nešto pođe po krivu, naši savjeti će vam pomoći da uvijek napravite ukusno jelo

Svitci od kelja

…bit će lijepo rumeni kada ih zapečete ako ih prethodno uvaljate u šećer. Osim toga, na taj će način i umak imati puno finiji i intenzivniji okus.

Tvrdi sir

…možete naribati i zamrznuti u malim plastičnim vrećicama. Tako ćete ga uvijek po potrebi moći izvaditi i iskoristiti za razna jela, poput pizze, toplih sendviča te raznih umaka za tjesteninu.

Odreske od mljevenog mesa

…možete oplemeniti tako da prije pečenja u smjesu od mljevenog mesa umiješate i malo svježe naribane limunove korice.

Carski drobljenac

…bit će mnogo ukusniji ako u lijevano tijesto dodate i dvije žlice krupno nasjeckanih oraha ili lješnjaka.

Masnoću

…iz friteze možete ukloniti na vrlo jednostavan način: fritezu nakratko upalite, samo da se stvrdnuta masnoća odvoji od rubova.

Zatim je izvadite u komadu, umotajte u papirnati ubrus i bacite. Fritezu na kraju operite i ulijte novu mast.

Krumpir

…u kori kuhajte uvijek u posoljenoj vodi kojoj ste dodali malo ulja. Kora će se lakše odvajati od krumpira, pa ćete ga mnogo brže oguliti.

Preporučujemo