Trikovi koji olakšavaju kuhanje i pečenje uvijek su dobrodošli, makar samo kao podsjetnik na nešto što ste već znali

Puding

…nakon kuhanja neće dobiti kožicu ako ga odmah pospete s malo šećera u prahu.

Schwarzwald torta

…dobit će iznimnu aromu ako po biskvitu od čokolade pospete krušne mrvice od integralnoga ili raženoga kruha i pokapate ga s malo maraskina.

Tortu zatim nastavite pripremati po receptu.

Kolač od svježeg sira

…dobit će puni okus ako u sirnu smjesu umiješate čašicu vinjaka ili konjaka. No ako će slasticu jesti djeca, nemojte stavljati alkohol.

Odresci

…će biti mekani ako ih prije prženja dva sata držite u marinadi od ulja i malo octa.

Biskvit

…se neće osušiti ako ga nakon što ga prerežete ponovno vratite u kalup i ostavite u njemu dok ne pripremite kremu.

Ako se ipak osuši, možete ga navlažiti s malo mlijeka ili voćnog soka.

Polpete

…možete napraviti na sljedeći način: kilogram mljevenog mesa pomiješajte s vrečicom instant krem-juhe od povrća, 125 g posnoga svježeg sira i dva jaja. Dodajte krušne mrvica, oblikujte polpete i ispržite ih u vrelom ulju.

Haringa

…se prilikom pečenja neće raspasti ako je prethodno sat vremena stavite u vodu s dodatkom octa.