Pravi gurmani znaju koliko je bitna kvalitetna kobasica. Osim što ju možete jesti samu, s njom se mogu napraviti mnoga slana jela, poput variva, pita, složenaca i još mnogih jela. Sočnu i ukusnu kobasicu sada možete pripremiti i kod kuće

Za domaću kobasicu najprije na kockice narežite 1 kg svinjske plećke, potom uklonite masnoću te je stavite na stranu.

Kockice mesa posolite pa ih ostavite jedan dan u hladnjaku. Potom ih začinite muškatnim oraščićem i bijelim paprom, promiješajte smjesu te sitno sameljite.

Dodajte dva usitnjena peciva i 150 ml vrhnja pa ostavite da odstoji. Dobro zamijesite rukama te postupno dodajte 80 ml bijelog vina.

Na kraju umiješajte masno meso te još jednom sameljite. Svinjska crijeva natrljajte s malo biljnog ulja pa ih nadjenite smjesom.

Domaće kobasice možete panirati začinjenim krušnim mrvicama. Krušne mrvice pomiješajte sa žličicom sušenog češnjaka i nasjeckanim začinskim biljem (timijanom i origanom).

Preporučujemo