Hrvati su veliki ljubitelji sladoleda - godišnje ga pojedemo čak 25 milijuna litara. Otkrivamo vam kako ga možete sami napraviti

Prilikom izrade domaćeg sladoleda važno je smjesu (koju ste stavili u zamrzivač) svakih pola sata promiješati kako se ne bi stvorili kristali.

Donosimo vam recept za kremasti sladoled od vanilije koji ćemo u nastavku teksta objasniti u koracima.

U tu smjesu možete dodavati grubo nasjeckane orašaste plodove ili 200 g voća koje ste prethodno izmiksali.

U smjesu od vanilije možete dodati i otopljenih 50 g mliječne i 100 g tamne čokolade. Domaći sladoled najbolje je pojesti u roku od dva dana.

Evo i recepta za smjesu od vanilije:

  1. Pet minuta kuhajte 250 ml mlijeka, 250 g slatkog vrhnja te sastruganu srž iz jedne mahune vanilije zajedno s mahunom.
  2. Četiri žumanca ručno pjenasto izmiješajte s 40 g šećera.
  3. Smjesu od mlijeka i vrhnja dodajte u smjesu od jaja i miješajte kuhačom dok se ne stopi. Sve ostavite da odstoji u zamrzivaču pet sati.