Vani je hladno, pa vam najviše odgovara pojesti nešto sa žlicom. Što možete pripremiti na brzinu od hokkaido bundeve? Juhu! Sigurno će biti ukusna, a usto će vas i ugrijati

Za juhu se često koristi hokkaido bundeva, koja je bogata hranjivim tvarima kao što su provitamin A, vitamini C i B, bjelančevine, ugljikohidrati, vlakna, kalcij, magnezij i željezo.

Plodovi se mogu dugo čuvati na hladnijem mjestu (hladnjak, podrum) ili je možete narezati i spremiti u zamrzivač.

Hokkaido bundeva se prilikom pripreme ne mora guliti, kora je vrlo tvrda, ali za vrijeme kuhanja ili pečenja brzo omekša.

Bundeva se samo opere (možete je očistiti četkicom) i razreže te se očisti od sjemenki.

Juha od bundeve s curryjem i kremom od kokosa

  • 1 luk
  • 2 žlice ulja (može biti kokosovo)
  • 1 češnjak češnjaka
  • 1 žličica curryja
  • malo kurkume
  • 150 g krumpira
  • 500 g hokkaido bundeve
  • 850 ml vrućeg povrtnog temeljca
  • sol
  • mljeveni papar
  • malo muškatnog cvijeta
  • na suho pržene sjemenke bundeve
  • 100 g kreme od kokosa
  • listići timijana

priprema

  1. Luk pržite na kokosovu ulju, dodajte češnjak pa pržite 1 minutu. Dodajte curry i kurkumu, promiješajte, potom dodajte krumpir i bundevu pa sve kratko pirjajte.
  2. Dodajte temeljac, pustite da provrije i kuhajte 20–25 minuta. Juhu izmiksajte pa dodajte sol, papar i muškatni cvijet.
  3. Gotovu juhu ulijte u tanjure i ukrasite sjemenkama bundeve. Na kraju dodajte žlicu kreme od kokosa i ukrasite listićima timijana.

Preporučujemo