Koliko ste puta poželjeli da vam jagode u hladnjaku duže potraju i da se ne pokvare tako brzo? Srećom, mi imamo rješenje

U jagodama svi uživamo sada kad su svježe, sočne i najslađe. One nas mame neodoljivim mirisom, okusom, slatkim sokom i bojom i savršena su baza za izradu kolača, sladoleda, koktela, smoothieja, džemova…

No nakon što smo ih toliko nahvalili, moramo spomenuti jedinu njihovu manu koja nam otežava njihovo čuvanje – vrlo su nježne i brzo se kvare.

No i za to postoji rješenje. Sačuvajte male plodove dulje vremena tako što ćete ih na prirodan način zaštititi.

Pripremite pola litre hladne vode i u nju ulijte pola dl jabučnog octa. Uronite neočišćene jagode u otopinu octa, držite ih 5 minuta potopljene i zatim ih isperite pod mlazom hladne vode, dobro ocijedite, ostavite da se posuše na čistoj kuhinjskoj krpi.

Na ovaj način ćete zaštititi nježne plodove od napada plijesni te im omogućiti da u hladnjaku potraju nekoliko dana dulje.