Taj zeleni kudravac iz porodice kupusnjača oduševljava ljubitelje povrća svojom profinjenom aromom i kratkim vremenom kuhanja

Kako prepoznati je li svjež

Prije kupnje provjerite jesu li listovi hrskavi i je li mjesto na kojem ste ga zarezali sočno ili suho. Kad protresete glavicu, trebala bi lagano šuškati.

Kratko vrijeme pripreme

Budući da je vrlo mekan, dovoljno ga je kuhati 12-15 minuta. Ako ga narežete na trakice, bit će gotov za samo 4-5 minuta.

Miris i probavljivost

Ako vam smeta njegov miris, kuhajte ga na laganoj vatri poklopljenog. Dodate li mu kumin, smanjit ćete vjerojatnost napuhavanja.

Složenac od tjestenine i kelja brzo se priprema te će mirisima iz pećnice tijekom pečenja privući u kuhinju cijelu obitelj.

Sočni kelj preobrazit će klasičnu krumpirovu salatu u gurmanski izazov, a složenac od kelja i poriluka s pečenicom jelo je koje bez problema možete ponuditi i gostima.

Salata od kelja i krumpira

  • 600 g krumpira
  • 400 g kelja narezanog na trakice
  • 1 glavica luka
  • 150 g slanine narezane na kockice
  • 4 žlice octa
  • 250 ml juhe
  • 1 žlica senfa
  • sol, papar

priprema

  1. Krumpir kuhajte u kori u slanoj vodi 30 minuta, ogulite ga i naribajte na ploške. Usitnjeni kelj kuhajte u slanoj kipućoj vodi 3 minute.
  2. Luk narežite na kockice. Slaninu popržite da postane hrskava, dodajte luk pa i njega kratko pržite sa slaninom.
  3. Umiješajte ocat, juhu i senf te začinite solju i paprom po ukusu. Pažljivo izmiješajte krumpir s keljom i dresingom.

Preporučujemo