Dovoljno je da imate nekoliko komada u hladnjaku i gosti vas neće moći iznenaditi. Od kobasica možete napraviti puno čarobnih delikatesa za svakoga!

Prilikom kupnje kobasica važno je kontrolirati sadržaj mesa (min. 72%). Bitan je i postotak soli.

Ako u sastavu vidite brašno ili škrob, radije kupite negdje drugdje. Izbor kobasica stvarno je velik, rade se od različitih vrsta mesa, mogu biti više ili manje masne, dimljene ili ne.

Uvijek kupujte samo one koje mirišu, što su tvrđe, to znači da sadrže više mesa. Izvana ne smiju biti ljepljive.

Kobasice zapečene u tijestu

  • ulje ili malo masti za pečenje
  • 12 svinjskih kobasica
  • 2 jaja
  • 180 ml mlijeka
  • sol
  • 140 g glatkog brašna

priprema

  1. Kobasice stavite u posudu za pečenje premazanu uljem ili mašću pa pecite u pećnici oko 10 minuta na 180 °C.
  2. U međuvremenu stucite jaja, mlijeko i sol, pa postupno dodajte neprestano miješajući prosijano brašno tako da nastane glatka smjesa.
  3. Smjesom zalijte pečene kobasice, vratite u pećnicu i pecite još otprilike 25 minuta.
  4. Dobro pečene kobasice trebale bi biti zlatno-smeđe boje, a površina pečene smjese mora biti čvrsta.
  5. Da se kobasice ne bi prepekle, možete posudu prekriti aluminijskom folijom. Jelo poslužite uz neku salatu od povrća – idealna je salata od kupusa.

Preporučujemo