Navikli smo jesti je s omletom ili jednostavno uz krišku kruha, no mi vam predlažemo novi način uživanja u slanini

Predlažemo vam da napravite slane muffine sa slaninom i donosimo ideje koje će vam pomoći da još jednostavnija pripremite muffine.

Sami napravite papirnate kalupiće za muffine

Od papira za pečenje izrežite kvadrate veličine 12 x 12 cm. Kutove presavijte prema unutra na veličinu dna kalupa za pečenje muffina pa time obložite kalupe za pečenje.

meki zalogajčić

Umjesto mlijeka, za tijesto možete upotrijebiti mlaćenicu. Muffini će biti još mekši i prhkiji.

Muffini s dimljenom slaninom i sirom

  • 6 tankih ploški dimljene slanine
  • ½ šalice glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • ½ šalice grubo narezanog sira (npr. gaude ili cheddra)
  • 3 mlada luka
  • 1 jaje
  • ½ šalice mlijeka
  • ½ šalice suncokretova ulja

priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Ploške slanine hrskavo popržite u tavi pa ih ostavite da se ohlade. Potom ih usitnite.
  2. Glatko brašno prosijte u posudu pa umiješajte prašak za pecivo, naribani sir, nasjeckani mladi luk i komadiće slanine.
  3. Jaja, mlijeko i ulje izmiješajte, posolite i pomiješajte s ostalim sastojcima. Tijesto raspodijelite u kalupe za muffine pa pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

Preporučujemo