Ljeto je idealno vrijeme za sladoled, voćne kolače i razne svježe začine. Donosimo vam ideje koje će vam olakšati pripremu i upotpuniti užitak
Kolače možete pripremati i sa zamrznutim voćem. Zamrznute plodove posložite po biskvitu koji ste prelili skuhanim preljevom za torte. Od topline preljeva, voće će se otopiti, a biskvit se neće razmočiti.
Začinsko bilje poput kopra ili vlasca fino nasjeckajte, pomiješajte s kiselim vrhnjem i zamrznite u posudicama za pravljenje leda. Tako ćete zimi imati sjajan začin za salatne dresinge ili razna variva.
Narančama gore i dolje izrežite “poklopac”, a potom koricu okomito odrežite u nekoliko traka, tako da uklonite i bijelu kožicu. Na kraju između pregrada izrežite kriškice čistog mesa naranče.
Kako biste lakše oblikovali kuglice, sladoled nakratko ostavite na sobnoj temperatu-ri. Kuglice vadite žlicom za sladoled namočenom u vruću vodu. Što je kuglica pravilnija, deserti će ispasti ljepši.