Kako bi vam svaki boravak u kuhinji bio uspješan, donosimo vam male savjete koji će olakšati pripremu vaših kulinarskih delikatesa
…iz pećnice bit će posebno ukusan i hrskav ako ga prije pečenja premažete s otopinom soli u vodi te pospete mljevenom crvenom paprikom. Kako ne bi bio mastan, krumpir pecite u limu na papiru za pečenje koji ste samo lagano premazali uljem.
…možete staviti na otprilike osam minuta u mikrovalnu pećnicu koju ste uključili na 90 vata, pa će brzo udvostručiti obujam. Veoma je važno da tijesto pokrijete kako
se ne bi isušilo.
…u kolačima možete zamijeniti sljedećom smjesom: za svako jaje uzmite po 2 žlice vode, 1 žlicu biljnog ulja i 1/2 žlice praška za pecivo. Sastojke dobro pomiješajte i dodajte u tijesto – uspjet će bez greške.
…je pomalo gorka, što nekim ljudima smeta. Probajte u preljev za salatu dodati malo svježeg kopra i malu jabuku koju ste ogulili i narezali na kockice. Tako pripremljenu
salatu jest će i najprobirljiviji!
…ili juhu možete odmastiti tako da u njih ubacite nekoliko kockica leda. Oko leda će se nakupiti stvrdnuta masnoća koju nakon nekoliko minuta možete vrlo jednostavno pokupiti velikom šupljikavom žlicom.