Kako bi vam svaki boravak u kuhinji bio uspješan, donosimo vam male savjete koji će olakšati pripremu vaših kulinarskih delikatesa

Krumpir

…iz pećnice bit će posebno ukusan i hrskav ako ga prije pečenja premažete s otopinom soli u vodi te pospete mljevenom crvenom paprikom. Kako ne bi bio mastan, krumpir pecite u limu na papiru za pečenje koji ste samo lagano premazali uljem.

Dizano tijesto

…možete staviti na otprilike osam minuta u mikrovalnu pećnicu koju ste uključili na 90 vata, pa će brzo udvostručiti obujam. Veoma je važno da tijesto pokrijete kako
se ne bi isušilo.

Jaja

…u kolačima možete zamijeniti sljedećom smjesom: za svako jaje uzmite po 2 žlice vode, 1 žlicu biljnog ulja i 1/2 žlice praška za pecivo. Sastojke dobro pomiješajte i dodajte u tijesto – uspjet će bez greške.

Endivija

…je pomalo gorka, što nekim ljudima smeta. Probajte u preljev za salatu dodati malo svježeg kopra i malu jabuku koju ste ogulili i narezali na kockice. Tako pripremljenu
salatu jest će i najprobirljiviji!

Umak

…ili juhu možete odmastiti tako da u njih ubacite nekoliko kockica leda. Oko leda će se nakupiti stvrdnuta masnoća koju nakon nekoliko minuta možete vrlo jednostavno pokupiti velikom šupljikavom žlicom.

Preporučujemo