Mislite da nije moguće rezati luk bez suza? Isprobajte naše trikove i možda ćete se zaista ugodno iznenaditi

Šlag za tortu

…ne morate pripremati samo s vodom. Umjesto vode istucite šlag sa sokom od jabuke i malo limunova soka. Zahvaljujući tome, vaša će voćna torta biti još voćnija.

Šlag će biti vrlo ukusan ako se pripremi sa sokom od marelice ili breskve. Sok od ananasa za kolač od ananasa također zvuči obećavajuće, zar ne?

Knedle

…na osobito brz način. Sirove krumpire ogulite i naribajte na kuhinjskom ribežu. Nakon što se doista brzo skuhaju, dodajte ostale sastojke i omiljeni prilog odnosno desert bit će na vašem stolu spreman da ga kušate čudeći se svojoj brzini.

Majoneza

…koju pripremate sami pomoću jaja, ulja i senfa katkad ispadne prerijetka. U tom slučaju majonezi dodajte doista sitno izgnječen skuhani krumpir.

Savjet za početnike: majoneza se radi tako što se umuti jedno ili više jaja, kojima se zatim u laganom mlazu i uz konstantno miješanje dolijeva ulje.

Dizano tijesto

…bit će još prozračnije i prpošnije ako po kilogramu brašna dodate prstohvat
askorbinske kiseline, odnosno vitamina C u prahu.

Vitamin C ćete, ako ga ne nađete u samoposluživanju, svakako moći kupiti u ljekarni.

Luk

Kada režete luk, svakako uključite i napu, odnosno uređaj za skupljanje pare, i bit će mnogo manje suza. Trik da u ustima držite gutljaj vode dok režete luk također funkcionira.

Kolač od sira

…bit će mnogo ukusniji i izdašniji ako u mješavinu od svježeg sira na kraju dodate još oko 150 g tučenog vrhnja.

Preporučujemo