Kada vam se jede nešto slatko, ali s malo kalorija, izaberite kukuruz šećerac koji je ukusan, zasitan i obiluje vitaminom C

Treba jesti kukuruz zbog nekoliko razloga. On je zasitan, a lako probavljiv te bogat proteinima, celulozom i vitaminom C. Ako ga želite isprobati na malo drukčiji način, donosimo vam ukusne recepte za hladnu salatu od kukuruza i kolač.

Recept za hladnu salatu

Sastojci:

  • 4 klipa kukuruza šećerca
  • 2 rajčice
  • jedno jaje
  • 3 žlice majoneze

Priprema

  1. Kukuruz skuhajte. Kada je gotov, izvadite ga, ocijedite i skinite zrna s klipa. Jaje također skuhajte, zgnječite ga vilicom i dodajte mu kukuruz i rajčicu koju ste narezali na komade.
  2. Dodajte majonezu, sol i papar te promiješajte.

Recept za kolač

Sastojci:

  • 100 g kukuruza šećerca
  • 3 žlice brašna
  • 50 g šećera
  • 4 dl mlijeka
  • 4 jaja
  • 20 g maslaca
  • malo soli

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhajte kukuruz i pola od skuhane količine izblendirajte. Tu smjesu pomiješajte s brašnom, šećerom i soli te preostalim zrnima kukuruza. Jaja umutite s mlijekom i dodajte u kukuruznu smjesu.
  2. Sve izlijte u lim namašćen maslacem i pecite oko 45 minuta.

Preporučujemo