Za zdrav obiteljski ručak bijelo je meso uvijek dobar izbor. Mi smo se potrudili da odluka o izboru jela ne bude suviše komplicirana, stoga slijedite naše korake...

Svježe pile dobro operite hladnom vodom, osušite čistom platnenom kuhinjskom krpom i stavite ga na radnu površinu okrenuto na leđa.

Uzmite škare za rezanje peradi ili oštar nož pa oprezno u zglobovima odrežite batake. Onda uzduž prsne kosti izrežite prsa.

Ako želite sačuvati kostur za juhu, prsa s krilima nožem oprezno odvojite od kostiju i rebara. Želite li od prsa dobiti odreske, odvojite krila i uklonite kožu.

Krilima odrežite krajeve. Uzmite odvojene batake, prstima napipajte zglob pa nožem ili škarama na tome mjestu odvojite batak od zabatka.

Tako od jednog pileta možete dobiti nekoliko komada. Od preostalog kostura možete pripremiti izvrsnu pileću juhu.

Nakon kuhanja kostur izvadite iz juhe, pustite da se ohladi, odstranite meso s kostiju i iskoristite ga za pripremu juhe ili rižota.

Preporučujemo