Otkrivamo trikove koji će vam olakšati kuhanje i pečenje i tako vam skratiti vrijeme pripreme jela

  • Želite li da vam meso koje pečete bude ukusno, začinite ga solju ili marinadom nekoliko sati prije (dobro je da preko noći bude u marinadi u hladnjaku) i tek onda ga pecite.
  • Pitate se zašto vaše meso nije lijepo hrskavo i zlatne boje nakon pečenja? Zato što je puno vlage. Prije pečenja stavite ga na papirnati ubrus ili čistu kuhinjsku krpu i malo posušite, a tek onda pecite u tavici ili u pećnici.
  • Ako vam je u zdjelu upala ljuskica jajeta, najlakše ćete je izvaditi drugom ljuskicom ili vlažnim prstima.
  • Morate sjeckati povrće za francusku salatu? Kako vam ne bi ‘bježalo’ s daske za rezanje, pospite po njoj malo sitne morske soli.
  • Želite li bolje iscijediti limun za kolač, prije cijeđenja ga zagrijte na nekoliko sekundi u mikrovalnoj pećnici.
  • Kolače servirajte 20 minuta prije konzumiranja jer će se u protivnom puno brže sušiti.
  •  Lakše ćete narezati slaninu ako je 20 minuta prije rezanja stavite u zamrzivač.
  • Želite li da povrće nakon kuhanja i dalje ima lijepu boju, prelijte ga hladnom vodom.

Preporučujemo