Ne znamo jesu li ljepši ili ukusniji! Takvi neka budu i vaši kolači koje ćete poslužiti svojim najmilijima. Uživajte!

Čokolada ima ljepši sjaj

Želite li da kolač s čokoladnom glazurom ima lijep sjaj, otopite čokoladu za kuhanje na pari i dodajte joj malo margarina koji će naglasiti njen okus.

‘Postoji trik: kolač s čokoladnom glazurom nemojte hladiti u hladnjaku, već ga čuvajte na temperaturi malo nižoj od sobne’, kaže slastičar David Lebovitz. ‘Možda će to potrajati, ali će čokolada zadržati sjaj“.

Margarin je pogodan i za vegetarijance

Margarin se priprema od visokokvalitetnih biljnih ulja uljane repice, lanenog sjemena, sjemena soje i ploda palme, za razliku od maslaca koji je potpuno životinjskog podrijetla.

Zbog toga je margarin česta zamjena za maslac u vegetarijanskoj prehrani, a kako ne sadrži gluten, pogodan je i za osobe s celijakijom – naravno, ako su i ostali sastojci u kolaču bezglutenski.

Kolači s lakšom teksturom

Poznata britanska kuharica Mary Berry, koju gledamo u emisiji ‘Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar’ u svojim receptima zagovara upotrebu margarina koji kolačima daje lakšu i nježniju teksturu od maslaca.

‘Uvijek vodite računa o tome da koristite margarin s višim udjelom masti, kolači će vam bolje ispasti’, otkriva Mary Berry.

Margarin se brže topi

Za razliku od maslaca koji zbog visokog udjela masti životinjskog podrijetla može ostati tvrd i nakon što ga izvadite iz hladnjaka, margarin se na sobnoj temperaturi brže topi i postiže teksturu koja je idealna za vaš omiljeni recept.