Pileće batke

… za promjenu možete panirati u mješavini mrvica i mljevenih badema, sezamovih sjemenki ili kokosova brašna.

Piletinom pohanom na ovaj način iznenadite, primjerice, drage goste.

Prženi krumpir

…bit će iznimno hrskav i dobit će posebnu aromu ako ga ispržite u vrućoj svinjskoj masti.

Limun

…će dati više soka ako ga prije cijeđenja petnaest minuta ostavite u zdjelici s vrućom vodom te nakon toga obrišete i uz lagan pritisak provaljate na stolu.

Mrkva

…će dobiti finu aromu ako u vodu za kuhanje dodate prstohvat soli i malo soka od jabuke.

Banane

…koje su već prezrele možete zgnječiti i pomiješati s prethodno skuhanim pudingom od vanilije – dobit ćete vrlo ukusan i jeftin desert.

Mljeveno meso

…koje namjeravate upotrijebiti za pripremanje odrezaka ili mesne šruce, možete povezati i jednim sirovim, nasitno naribanim krumpirom, pa nećete morati dodavati jaja.

Jelo će biti jednako ukusno, a sadržavat će mnogo manje kolesterola.

Preporučujemo