Predlažemo vam što dodati u mesnu štrucu i kako je smotati da bi bila savršena. Uživajte u pravoj domaćoj kuhinji!

Većina nas mesnu štrucu smatra običnim jelom, no uvijek postoji način da je pretvorimo u nešto posebno.

Ovaj recept oplemenili smo hrenovkama, kuhanim jajima i krastavcima te slaninom.

Mesna štruca u ovitku od slanine

  • 1 glavica luk
  • 1 mali svežanj svježeg mažurana
  • po 500 g mljevenog junećeg i svinjskog mesa
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • 2 jaja
  • 1 žlica dijon senfa
  • 200 g ploški engleske slanine

Sastojci za punjenje

  • 4 pureće hrenovke
  • 2 utvrdo kuhana jaja
  • 4 kisela krastavca

Za krumpir

  • 800 g krumpira
  • 80 g maslaca
  • 2 mlada luka
  • 2 češnja češnjaka

priprema

  1. Luk ogulite i nasitno narežite. Mažuran operite, otresite vodu, otrgnite listiće te ih također nasjeckajte.
  2. Obje vrste mesa izmiješajte u velikoj zdjeli sa žlicom soli i mljevenim paprom.Zatim u posudu razbijte jaje, dodajte senf i ponovno promiješajte.
  3. Na kraju u smjesu umiješajte luk s mažuranom i ostavite da odstoji oko sat vremena. Na radnu površinu položite papir za pečenje.
  4. Poslažite ploškice slanine jednu do druge pa rasporedite mesnu smjesu. Na sredini poslažite na četvrtine narezana utvrdo kuhana jaja, prepolovljene hrenovke i krastavce.
  5. Sve smotajte pomoću papira za pečenje ili folije, pažljivo stisnite da bude kompaktnije te štrucu premjestite u pekač.
  6. Podlijte vodom (oko 1/2 šalice) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 45 minuta.
  7. Štrucu izvadite iz pećnice, premjestite je na kuhinjsku dasku i ostavite da odstoji oko 15 minuta. U preostalu masnoću u pekaču ulijte malo vode i zavrijte na štednjaku.
  8. Nastale grudice zgnječite, ostavite nekoliko minuta da prokuhaju te poslužite uz pečenje.

Preporučujemo