Svima nam se se povremeno dogodi da nakon ručka ostane pirea od krumpira. Kako ga iskoristiti? Napravite šarenu roladu!

Kako iskoristiti pire na zanimljiv način

I vama se povremeno dogodi da nakon ručka ostane pirea od krumpira? Ako još ne znate što s njim, mi imamo ideju!

Vrlo jednostavno, a jako ukusno rješenje je da umjesto okruglica od krumpirova tijesta napravite roladu.

U nastavku vam donosimo recept za brzu roladu punjenu špinatom i šunkom, a na isti način možete pripremiti roladu po svom ukusu – primjerice s naribanim sirom.

Papir za pečenje možete namazati uljem i još posuti krušnim mrvicama kako bi se rolada bolje umotala.

Rolada od krumpira sa špinatom i šunkom

  • 1 kg krumpira
  • 280 g oštrog brašna
  • svežanj špinata
  • 6 ploški šunke
  • 2 žlice ulja
  • 1 jaje
  • sol
  • mljeveni bijeli papar

priprema

  1. Krumpire ogulite, narežite ih na komade, prelijte vodom, posolite i kuhajte dok ne omekšaju. Ocijedite vodu pa krumpire zgnječite i posolite.
  2. Pustite da se smjesa ohladi. Potom umiješajte žlicu ulja, tučeno jaje i papar. Na kraju postupno umiješajte oštro brašno.
  3. Špinat operite hladnom vodom, ocijedite i odrežite stabljike. Papir za pečenje premažite preostalim uljem. Na papir prebacite tijesto i razvaljajte ga.
  4. Po tijestu rasporedite listove špinata i ploške šunke. Uz pomoć papira za pečenje smotajte tijesto s nadjevom.
  5. Gotovu roladu na krajevima savijte i ponovno umotajte u papir za pečenje.
  6. Roladu stavite u dublju posudu za pečenje koju ste stavili u posudu s vodom pa je u pećnici zagrijanoj na 160 °C pecite 50 minuta.
  7. Potom je izvadite iz papira, papirom obložite lim, na njega stavite roladu pa sve vratite u pećnicu.
  8. Zapecite na 180 °C još 10-ak minuta, dok rolada ne poprimi zlatnu boju. Izrežite je na ploške i poslužite toplu ili hladnu uz salatu od povrća ili kao prilog uz meso.

Preporučujemo