Ako ste jedni (od mnogih) koji nisu mogli odoljeti a da ne kušaju baš sve delicije s blagdanske trpeze, sada je vrijeme za nešto laganiji jelovnik

Sarma, francuska salata, pečenje, krumpiri, kremasti kolači… Sve je to (i puno više) tradicionalna hrvatska trpeza koja se poslužuje na Božić i Novu godinu.

Što skuhati nakon što ste se zasitili teške hrane?

Naš prijedlog je lagano, ukusno i brzo gotovo. U tu kategoriju spadaju razne nemasne juhe i variva u kojima ste skuhali kupusnjače i korjenasto povrće (poznato i kao čistač jetara).

Dobrodošla je i juha od rajčice koja će se zbog likopena kojim obiluje uspješno boriti protiv nakupljenih masnoća i povišenog kolesterola.

Nakon blagdanskog prejedanja dobro je posegnuti i za biljnim čajevima , a od od jela jedite ribu, mahunarke i laganu tjesteninu s povrćem.

Lagana i brza tjestenina

  • 200 g špageta
  • 1 zelena paprika
  • 1 rajčica
  • tunjevina iz konzerve
  • malo maslinovog ulja
  • ocat
  • sok od limuna
  • bosiljak
  • rikula

priprema

  1. Skuhajte špagete. U drugoj posudi pomiješajte papriku narezanu na kockice, svježu rajčicu, ocijeđenu tunjevinu iz konzerve s malo maslinova ulja, octa i limunova soka.
  2. Promiješajte i stavite na tjesteninu te ukrasite bosiljkom ili rikulom.

Preporučujemo