Donosimo vam nekoliko savjeta za pripremu homemade tjestenine - za one koji žele pravi domaći okus jela

Želite li se okušati u izradi domaćeg tijesta, vodite se pravilom da na 100 g brašna trebate staviti jedno jaje.

Osim brašna i jaja, za savršen okus domaće tjestenine bit će vam potrebni i prostohvat soli, mlijeko i maslinovo ulje, a možete dodavati i začine.

Ako ste se odlučili sami raditi lazanje, tijesto mora biti deblje (poput podloška za čašu). A izrađujete li torteline, tijesto mora biti tanko.

Tijesto izvaljajte, ostavite oko 10 minuta na zraku i ponovno izvaljajte pa izrežite željene oblike.

Izrezano tijesto stavite na neljepljivu i čistu površinu i pustite da se suši jedan sat, potom je pospremite u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak ili zamrzivač.

Domaća tjestenina može stajati u hladnjaku tri dana, a u zamrzivaču tri mjeseca.