Jutarnji obrok ne mora biti pecivo koje ćete pojesti s nogu i na brzinu. Doživite novo iskustvo: topli doručak s vilicom

Za doručak s vilicom idealno je svježe hrskavo pecivo. Ako nemate priliku ujutro otići u pekarnicu ili vam se ne ide, nema problema – zagrijte pećnicu na 180 °C i stavite peći na nekoliko minuta jučerašnje pecivo.

Ako je staro već nekoliko dana, najprije ga premažite hladnom vodom, pa onda stavite u pećnicu – bit će kao svježe ispečeno iz pekarnice.

Za ovakvu vrstu doručka odvojite više vremena i polagano u njemu uživajte. Ako dulje spavate, može to biti brunch (nešto između doručka i ručka).

Ako želite poslužiti jaja (pečena na oko, omlet), pripremajte ih na kraju. Sve ostalo, pecivo ili napitke, pripremite unaprijed i tek onda pecite jaja. Ona se jako brzo ohlade i onda više nisu ukusna.

Palačinke možete ispeći ranije, ohlađene ih razdvojiti papirom za pečenje i zamrznuti. Nakon toga dovoljno je izvaditi ih iz zamrzivača 30-ak minuta prije pripreme.

Preporučujemo