Puding možete gotovo jednako brzo i jednostavno napraviti i bez upotrebe gotovog pripravka iz vrećice

Jeste li kada probali od mlijeka, škrobnog brašna, vanilije i žumanaca pripremiti domaći puding?

Ako niste, vrijeme je da se okušate u tome – bit ćete iznenađeni jednostavnošću pripreme i okusom pudinga koji ste napravili bez upotrebe instant-praška.

I ne samo to – domaći je puding mnogo kvalitetniji i zdraviji od onog kupovnog.

Osnovni recept za puding od vanilije

  • mahuna vanilije
  • 500 ml mlijeka ili slatkog vrhnja
  • 3 žumanca
  • 50 g šećera
  • 35 g škrobnog brašna

priprema

  1. Mahunu vanilije prepolovite po dužini, odstranite srž te sve stavite kuhati u 350 ml mlijeka ili slatkog vrhnja.
  2. Pomiješajte žumanca, šećer, škrobno brašno i 150 ml mlijeka. Mahunu vanilije izvadite iz mlijeka pa ulijte mješavinu jaja, brašna i mlijeka.
  3. Neprestano miješajte dok smjesa ne prokuha i ne zgusne se.

Najbolji savjeti za mirisan i kremast puding

  • Nakon što joj odstranite središnji dio, mahunu vanilije nemojte staviti na stranu, nego je zajedno sa srži dodajte u mlijeko i kuhajte. Ona, naime, sadrži više arome nego sama srž.
  • Prije nego što dodate škrob u mlijeko i žumanca, bilo bi dobro da ga prosijete kroz obično cjedilo. Tako će se grudice usitniti.
  • Da puding ne bi dobio koricu, nakon kuhanja pokrijte ga folijom.

Preporučujemo