Lubenica će vas osvježiti i utažiti žeđ, sir zasititi, a masline će ljetnom jelu dati onaj završni štih. Srpanj i kolovoz obilježeni su raskošnim darovima prirode. Iskoristite ih!

Za lubenice će mnogi reći da su voće, jer su slatkaste, a i jedemo ih kao osvježavajući desert.

Ipak, ove kraljice ljeta pripadaju povrću, pa smo vam ih odlučili servirati u slanoj varijanti.

Lubenicama smo pridružili feta sir i crne masline, a kao dodatnu dozu svježine dodali smo listove metvice. Također, možete dodati i rikulu, te ljubičasti luk. Pustite mašti na volju i uživajte u izvrsnim okusima.

Ova će vas salata (doduše, najviše zbog sira) i zasititi, a idealan je obrok za one koji paze što jedu, pa žele light obrok.

Prednost ove salate je i ta što ju možete pojesti u svakom obroku, od doručka do večere, a može poslužiti i kao zdrav međuobrok.

Salata od lubenice i sira

  • 4 kriške lubenice bez koštica
  • 125 g crnih maslina
  • grubo usitnjen papar
  • 100 g feta sira
  • listovi metvice
  • 2 žlice maslinova ulja

priprema

  1. Lubenicu narežite na kockice ili trokute. Dodajte joj masline, začinite paprom, pospite sirom i listićima metvice pa prelijte maslinovim uljem.
  2. Oprezno promiješajte i stavite u hladnjak.

Smetaju vam koštice u lubenici? Kupite španjolsku lubenicu koja gotovo da nema koštica, a usto se bere kad je najslađa.

Preporučujemo