Pripremate li od bundeve juhu, rižoto, pitu ili praline, nećete pogriješiti! One su ukusne u svim jelima, a, što je najbolje, pripremaju se brzo i jednostavno.

Koje vrste su najbolje?

Želite li pripremati bučnicu, izaberite uljnu bundevu (ima karakterističnu narančasto-zelenu koru).

Bundeva hokaido prva je na listi svih domaćica jer se od nje rade mnoga jela, a privući će vas prekrasnom intezivnom narančastom bojom.

Muškatna ili butternut bundeva idealna je za juhe i kolače.

Kako se bundeva priprema?

Prije korištenja bundeve u jelima morate je oguliti, žlicom odstraniti sjemenke i njeno meso narezati na kocke.

Dovoljno ju je kuhati u malo vode 10 minuta, a poslužiti je možete s curryjem.

Začini s kojima se slaže

Ako želite jelima od bundeve podariti poseban okus, kombinirajte ih s peršinom, majčinom dušicom, muškatnim oraščićem ili đumbirom, a u slatka jela od bundeve dodajte cimet.

Preporučujemo