Pečenje palačinki smatra se lakim zadatkom, no ne polazi to svima za rukom... Donosimo vam male savjete kako da postanete stručnjak za omiljenu poslasticu.

Za pečenje palačinki najbolje je upotrijebiti plitku teflonsku tavu, koja je namijenjena baš za tu svrhu.

Tavu prvo treba zagrijati na umjerenoj vatri, a zatim u nju uliti pola zaimače pripremljenog tijesta koje ćemo laganim okretanjem ravnomjerno rasporediti po cijeloj tavi.

Palačinku pecite 2-3 minute, okrenite je pa ispecite i s druge strane. Gotova je kada poprimi svijetlosmećkastu boju.

Osnovno tijesto za palačinke

  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml mineralne vode
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • malo šećera
  • 1 žličica ulja
  • 150-170 g brašna
  • ulje za pečenje

priprema

  1. Izmiješajte mlijeko i vodu s jajima, malo soli, šećerom i uljem pa malo-pomalo dodajte brašno te dalje miješajte dok ne dobijete gusto, ali tekuće tijesto za palačinke.
  2. Tijesto ostavite da odstoji 20 minuta na sobnoj temperaturi.
  3. Zagrijanu teflonsku tavu namastite s nekoliko kapi ulja pa od tijesta ispecite 8 palačinki (pecite ih 2-3 minute sa svake strane) i stavljajte ih na toplo.
  4. Palačinke premažite nadjevom po želji i odmah poslužite.

Preporučujemo

Komentari

  1. To nisu palačinke, to je malo tanja kajgana. Od ove količine sastojaka ja napravim barem 20 savršenih palačinki

Odgovor na komentar od: Zea Odustani

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *