Brašno, jaja, pa mrvice... Ova ‘formula’ za pohanje mesa zvuči jednostavno, no nije svaki ‘pohanac’ jednako ukusan i hrskav. Pokazat ćemo vam kako, korak po korak, pripremiti najbolji odrezak

Hrskavi omotač koji krije sočno meso, jelo je koje svi vole. Sve generacije uživaju u tom slasnom zalogaju.

Paniraju se sve vrste mesa ali i razno povrće, jer zaista je sve ukusnije kada se ispoha.

Kako bismo vam otklonili svaku moguću nedoumicu ili početnički strah donosimo vam recept za slasni pohanac koji će izazvati radost za stolom.

Pohani svinjski file

Za 4 osobe

  • 400 g svinjskog filea
  • 4 grančice peršina
  • 5 grančica timijana
  • sol
  • malo mljevenog papra (nije obavezno)
  • 3–4 žlice glatkog brašna (može i sojina)
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka
  • 120 g kukuruznih pahuljica
  • ulje za pohanje prema potrebi

priprema

  1. Svinjski file operite hladnom vodom, osušite čistom kuhinjskom krpom i narežite na četiri odreska.
  2. Odreske prekrijte prozirnom folijom pa stucite batićem za meso s obje strane.
  3. Začinsko bilje operite i osušite papirnatom salvetom. Otrgnite listiće peršina i timijana pa ih nasitno nasjeckajte i pomiješajte.
  4. Stučene komade mesa posolite s obje strane, možete ih i malo popapriti.
  5. U tanjur naspite glatko ili sojino brašno, u zdjeli stucite jaje i mlijeko, a u duboki tanjur naspite izmrvljene kukuruzne pahuljice izmiješane sa začinskim biljem.
  6. Odreske najprije lagano uvaljajte u brašno, potom ih uz pomoć vilice umočite u jaje i na kraju uvaljajte u mrvice sa začinskim biljem.
  7. U dubokoj tavi zagrijte ulje pa pržite odreske s obje strane oko 10 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.

SAVJET

Uz pohane odreske od svinjskog filea poslužite svježe povrće (mrkvu, papriku i celer rebraš) narezano na prutiće koje možete umakati u dip od jogurta.

Za pripremu dipa stucite jogurt, žlicu maslinova ulja, 2 žlice punomasnog senfa i malo soli.

Preporučujemo