Kako pretvoriti tortu u remek-djelo slastičarstva? Uz naše male trikove i slatke savjete to će vam neće biti nikakav problem!

Fini kristal šećer

Profesionalni ga kuhari upotrebljavaju za izradu peciva i slastica.

Prednost mu je što se njegovi sitni kristali brzo tope, čime osiguravaju ravnomjernu slatkoću i pjenastiju teksturu.

Šećerni sirup

U loncu prokuhajte 500 ml šećera sa 200 ml vode i nastalu pjenu odstranite šupljikavom žlicom.

Tako dobivamo pročišćenu šećernu otopinu, koju možete unaprijed pripremiti da vam uvijek bude pri ruci i čuvati je u zatvorenoj boci.

Želite li neki poseban okus, šećernom sirupu dodajte aromu za kolače ili ga zamijenite likerom po želji.

Čokoladni ukrasi

Pretvorit će vašu tortu u remek-djelo slastičarstva.

Mramornu dasku ili lim za pečenje preko noći ostavite u zamrzivaču pa zamrznutu plohu tanko premažite otopljenom čokoladom.

Kada se čokolada stisne, narežite je na trake ili izlomite.

Preporučujemo