Nadamo se da će, zahvaljujući našim maštovitim prijedlozima i originalnom receptu, i oni koji ne vole ovo povrće postati njegovi veliki obožavatelji

Prokulice su izvrstan prilog ribi, piletini ili dimljenome mesu.

Ako ih pospete parmezanom, možete ih uvrstiti na vegetarijanski meni.

Čak i ako ne volite pržena jela, ovo će vam se svidjeti: poslužite mješavinu kuhanih prokulica, luka, slanine i krumpira. To može biti izvrstan prilog, ali i glavno jelo.

Kroketi s prokulicama

  • 50 g maslaca
  • 200 g nasitno nasjeckanog luka
  • 8 ploški slanine (narezane na kockice)
  • 600 g kuhanih prokulica
  • sol, papar
  • 500 g kuhanih, zgnječenih krumpira
  • 4 razmućena jaja
  • 100 g brašna
  • 200 g prosijanih krušnih mrvica
  • ulje za prženje
  • 2 pakiranja miješane lisnate salate

priprema

  1. Maslac rastopite u tavi pa pržite nasjeckani luk i slaninu oko 10 minuta. Prokulice usitnite i dodajte ih luku. Sve zajedno pržite na laganoj vatri još 5 minuta.
  2. Ostavite smjesu da se ohladi, pomiješajte je s krumpirom pa posolite i popaprite. Dodajte dva jaja i promiješajte.
  3. Od smjese oblikujte oko 10 cm duge valjke – krokete. Najprije ih uvaljate u brašno, potom u jaja te na kraju u krušne mrvice.
  4. Pržite ih na srednjoj vatri 6-8 minuta sa svih strana. Krokete izvadite i ostavite na kuhinjskom papiru da se ocijedi masnoća. Poslužite ih uz salatu.

Preporučujemo